В США відбулася перша в історії роботизована пересадка печінки

  • 19 июля, 07:38
  • 3715
  • 0

Аділ Хан, команда хірургів-трансплантологів, успішно виконала першу роботизовану трансплантацію печінки в США в Barnes-Jewish Hospital. Цей проривний метод буде впроваджено і в інших медичних закладах.

Чоловік шістдесяти років, який страждав від раку та цирозу печінки, спричинених гепатитом С, успішно пройшов трансплантацію печінки, яка була виконана за допомогою передового медичного обладнання. Під час операції головний хірург керував рухами робота з прилеглої консолі.

«Пересадка пройшла успішно: нова печінка відразу ж почала працювати, і пацієнт одужав без будь-яких хірургічних ускладнень», хірург-трансплантолог доктор Аділ Хан

Після місяця після операції реципієнт відчував себе комфортно та мав нормальну мобільність, він виразив бажання повернутися до гольфу і плавання. Зазвичай пацієнтам потрібно близько шести тижнів, щоб досягти такого рівня зручності в рухах.

Лікарня активно працювала над розробкою цієї передової технології, щоб зменшити інвазивність хірургічних втручань і прискорити відновлення пацієнтів. Хірурги вже успішно виконали понад 30 трансплантацій нирок та інших процедур, що включали жовчні протоки, підшлункову залозу і шлунок, з використанням системи робототехніки. Проте, це їх перша трансплантація печінки, яка була проведена в Сполучених Штатах.

Пересадка печінки є однією з найважчих операцій на черевній порожнині.

Традиційно, під час цієї операції хірург робить два розрізи - один довжиною 10 см і інший - 40 см. Однак, завдяки використанню робототехніки, необхідні лише два невеликих розрізи - один довжиною 1,5 см і другий - 15 см.

Трансплантація печінки зайняла трохи більше восьми годин, проте хірурги вважають, що з часом тривалість операції зменшиться, коли процедура стане більш поширеною та розповсюдженою.


Теги: робот
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все