В Україні найнижча за три роки кількість вакансій в IT

  • 10 мая, 05:16
  • 3970
  • 0

У квітні IT- компанії розмістили на порталі для пошуку роботи Dou 3226 вакансій - це найнижчий показник за три останні роки. Такі результати дослідження опублікували в спільноті. 

В дослідженні зазначили, що менше квітневих показників 2023 року вакансій було лише в пік коронокризи, в квітні 2020 року. Тоді були опублікованими 2992 пропозицій про роботу.

“Загальна кількість вакансій зменшилася. Проте якщо порівнювати з минулим роком, стало більше нетехнічних вакансій, особливо для початківців. Тим часом конкуренція серед кандидатів зростає вже рік і є рекордною. Також цікаво, що понад половина з 20 найактивніших компаній у квітні - продуктові”, - зазначили в Dou.  

На понад 50% зросла кількість позицій у категоріях SEO, Marketing, Sales, Finances.

Водночас в технічних категоріях спостерігається негативна динаміка. 16 категорій впали на більш ніж 50%.

Якщо порівняти березень і квітень 2023-го, то у квітні спостерігається ріст лише у трьох категоріях: Unreal Engine, React Native та Unity. У решти категорій - негативна динаміка, у 9 з них було опубліковано на 30% менше вакансій.

На Dou найбільше вакансій у категоріях “від 3 до 5 років досвіду” і “від 1 до 3 років” - понад 1000 вакансій у кожному розділі.

Для тих, в кого досвід понад 5 років, найбільше вакансій представлено у категоріях Java, Front-end, Node.js, DevOps, .NET.

А найменш досвідчених спеціалістів найчастіше шукають на позиції маркетолога і сейлза. Для фахівців, в кого рік досвіду або він взагалі відсутній, найбільше нетехнічних вакансій — Sales, Marketing, Support.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все