В Україні проведуть Cyberseсurity Innovations Hackathon — фахівцям пропонують знайти рішення для кібербезпеки

  • 12 июля, 14:10
  • 3764
  • 0

Сьогодні, 10 липня, розпочалась реєстрація на Cyberseсurity Innovations Hackathon, задача якого: знайти рішення для захисту енергетичного сектора, бізнесу та інших галузей від кіберзагроз. Спеціалістів запрошують долучитись, пише очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Реєстрація триватиме до 1 серпня, можна подати заявку. 10 серпня відбудеться фінал, переможці отримають гранти для подальшого запуску й розвитку проєктів. Результатом роботи команди може стати презентація ідей, власних технологічних рішень, Demo-прототипів, цілих сервісів, застосунків чи платформ. 

Хто може взяти участь

Запрошують долучитися як окремих спеціалістів, так і цілі команди. Це можуть бути:

  1. розробники, інженери та архітектори мереж;
  2. фахівці, дослідники та науковці з кібербезпеки;
  3. студенти, випускники та молоді спеціалісти технологічних і кібербезпекових галузей;
  4. фахівці з досвідом роботи в енергетичній галузі;
  5. засновники стартапів, менеджери проєктів і продуктів.

Учасників заохочують починати з новими ідеями та проєктами, однак можна долучитися і з уже наявним.

Як усе відбуватиметься

Cybersecurity Innovation Hackathon проходитиме в гібридному форматі з онлайн-частиною для роботи команд та офлайн-фіналом 10 серпня в Києві. 

Пишуть, що хакатон реалізує найбільше європейське ІТ-змагання DEV Challenge за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Також Хакатон підтримує Український фонд стартапів і перший інноваційний парк UNIT.City.

Нагадаємо, Міністерство оборони України ініціювало роботу над законодавчим визначенням поняття «кібервійна». Це важливий крок у протидії кіберзагрозам, який набув особливої гостроти з початком повномасштабного вторгнення росії. Очікується, що відомство вийде із законодавчими пропозиціями до кінця 2024 року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий