В Україні визначили найпопулярнішу соцмережу

  • 2 марта, 11:17
  • 4087
  • 0

Продовжуємо розбирати результати дослідження українського ринку західними фахівцями. Перша стаття, присвячена йому, була в суботу, ми намагалися зрозуміти, звідки в нашій країні з’явилося цілих дванадцять мобільних операторів. Як виявилось, експерти з незрозумілих причин включили до свого списку постачальників послуг з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей, незважаючи на те, що ті, очевидно, не тільки не регулюються українському законодавству, а й не можуть працювати хоч по якійсь ліцензії. Сьогодні у нас на черзі результати з трохи іншої сфери. Давайте ж поглянемо на них і спробуємо розібратися, чи варто їм довіряти. 

Скільки українців користуються електронними послугами?

Для початку коротко торкнемося питання електронної комерції. Тут ситуація залишає бажати кращого. У 63% жителів нашої країни є рахунки в різних банках, найпопулярніший, як і слід було очікувати – ПриватБанк. Але кредитними картами користується тільки 27% жителів. Онлайнові перекази (в тому числі і покупки в інтернет-магазинах) здійснює близько тридцяти відсотків жителів нашої країни, 32% чоловіків і 28% жінок. Частина експертів припускає, що такі цифри виникли тому, що частина дружин розплачується картками чоловіків. Ми запропонуємо ще одне можливе пояснення: найчастіше електронні покупки робить молодь, а в її середовищі хлопці зазвичай більш технічно підковані, ніж дівчата, і з більшою довірою ставляться в тому числі до електронної комерції.

Соціальними мережами користується дев’ятнадцять мільйонів людей. Жінки – набагато частіше чоловіків: співвідношення становить 60 до 40. Рейтинг найпопулярніших соцмереж виглядає так:

  • Facebook – 13 млн;
  • Instagram – 11 млн;
  • LinkedIn – 2,9 млн;
  • Twitter – 674 тис.

Відзначимо, що в список не ввійшли «Вконтакті» і «Однокласники». Вони заблоковані, але безліч українців все ще користуються їхніми послугами через VPN. Через особливості роботи VPN-сервісів неможливо оцінити, скільки саме користувачів насправді заходять в російські соцмережі з нашої країни. Наважимося припустити, що таких не менше п’ятисот тисяч.

Останнє, що слід відзначити – високий охоплення зв’язки «смартфон + соцмережі». 97% жителів України мають відповідні додатки, встановлені на своїх телефонах. 71% спілкується в соціальних медіа тільки зі смартфонів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все