В Україні запровадять електронний військовий квиток. Але це не означає, що повістки надходитимуть через «Дію»

  • 9 января, 13:54
  • 3801
  • 0

На порталі «Дія» протягом шести місяців має з'явитися нова послуга – електронний військовий квиток. Однак новий порядок узяття на військовий облік не означає, що повістки надходитимуть громадянам через «Дію».

Як пише видання Forbes із посиланням на джерела в Офісі президента та керівництві партії «Слуга народу», нова постанова Кабінету міністрів № 1487 від 30 грудня 2022 року передбачає, що у 2023 році облік має перейти в повністю електронний формат у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Видання повідомляє, що на впровадження нового порядку держорганам та міністерствам дали шість місяців. До цього часу має зʼявитися і нова опція у «Дії» — електронний військовий квиток.

Детальніше про те, як впроваджуватимуть нову послугу і як працюватиме сервіс, наразі невідомо.

Керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік  запевнив, що рішення Кабміну не передбачає відправлення повісток громадянам через портал «Дія».

«Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через «Дію». У нашому плані роботи поки немає таких завдань Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України», — сказав він.

Однак Банік додав, що більшість державних сервісів та послуг передбачають можливість їх запровадження в онлайн-режимі у «Дії».

«Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян — одне пріоритетних рішень», — сказав він.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все