В Україні зараз заброньовані 5 тисяч ІТ-фахівців — Мінцифри

  • 19 июля, 14:00
  • 3716
  • 0

На сьогодні в Україні заброньовані 5 000 працівників ІТ-сфери із 334 підприємства. Ще 1497 фахівців на етапі погодження в Міноборони й Мінекономіки. Сюди входять і ті, кого подали на перебронювання, прокоментували для DOU в Мінцифри.

Йдеться, що цю кількість ІТ-фахівців забронювали за старою процедурою. Підрахунки за новою процедурою через «Дію» будуть згодом. Також у відомстві кажуть, що через Мінцифру статус критично важливих отримали 575 ІТ-компаній.

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів в інтерв’ю для Forbes розповів, що усього в Україні заброньовано 800 тисяч громадян. Мінекономіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ та організацій.

За його словами, єдиний перелік критично важливих підприємств ще формується, а загальну кількість компаній підраховують. Процес курує Мінцифри.

«Наразі є розуміння, що для забезпечення військових потреб можемо забронювати близько 1,2 млн осіб», — сказав Кіндратів.

Вчора, 17 липня, електронне бронювання військовозобов’язаних запрацювало на порталі «Дія». Відтепер керівники критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал.

Перед запуском сервісу відбулося закрите бета-тестування, під час якого компанії забронювали 929 працівників.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів підтримав бронювання працівників у «Дії», це має відбуватися без додаткових візитів у ТЦК та СП. На першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий