Велике оновлення Gemini. У Google обіцяють швидші відповіді, мобільний додаток українською та ще багато чого цікавого

  • 29 июля, 08:18
  • 3723
  • 0

Компанія анонсувала велике оновлення, яке дозволить покращити якість відповідей, зробить користування чатом ще безпечнішим та зручнішим.

«Щодня ми дізнаємося, як люди використовують Gemini для підвищення своєї продуктивності, креативності та допитливості, — повідомляє компанія, — Завдяки сьогоднішньому оновленню, Gemini стає ще найкращим помічником у виконанні цих завдань саме так, як вам зручніше».

Тепер у безкоштовній версії Gemini доступна нова модель 1.5 Flash для більш швидких та корисних відповідей. Крім того, запускається мобільний додаток у більшій кількості країн, у тому числі в Україні, буде представлено нову функцію для подальшої боротьби з галюцинаціями та нові можливості Gemini для підлітків.

У Google виявили, що однією з головних причин, чому людям подобається користуватись Gemini, є економія часу. Незалежно від того, чи Gemini використовується для написання переконливого листа або налагодження складного коду, важливо отримувати швидкі та якісні відповіді.

Сьогодні досвід безкоштовного користування оновлено до Gemini 1.5 Flash для більш швидких та корисних відповідей. Завдяки Gemini 1.5 Flash можна побачити загальні покращення якості та швидкості реакції, з особливо помітними покращеннями у міркуванні та розумінні зображень. І подібно до того, як було значно збільшено контекстне вікно в Gemini Advanced, тепер вчетверо збільшено кількість токенів у Gemini — до 32 тисяч, що означає, що можна буде вести більш довгі розмови та ставити Gemini складніші питання — і все це у безкоштовній версії.

Щоб максимально використати розширене контекстне вікно, незабаром з'явиться можливість завантажувати файли через Диск Google або безпосередньо з пристрою. Це означає, що ви зможете робити такі речі, як завантажувати навчальний посібник з економіки та просити Gemini створювати практичні питання на його основі. Gemini також незабаром зможе аналізувати файли даних, дозволяючи отримувати цінну інформацію та візуалізувати її за допомогою діаграм та графіків.

Gemini 1.5 Flash тепер доступний для всіх користувачів Gemini як у браузері, так і на мобільних пристроях, 40 мовами у більш ніж 230 країнах та територіях, у тому числі українською.

«Ми також почули, що людям подобається вивчати нові теми з Gemini як своїм основним партнером у дослідженнях, — пояснюється в прес-релізі, — тому ми тепер показуємо у Gemini посилання на пов'язаний контент для запитів із пошуком фактів, продовжуючи нашу роботу для зменшення галюцинацій та полегшення пошуку веб-сайтів, які допомагають вам дізнатися більше на ту чи іншу тему».

Відтепер для запитів англійською мовою у певних країнах (включно з Україною) користувач може отримати доступ до додаткової інформації з різних тем безпосередньо у відповідях Gemini. Просто потрібно клацнути на позначку в кінці абзацу, щоб побачити веб-сайти, де ви можете глибше поринути у певну тему. Це не обмежується веб-сайтами: якщо відповідь Gemini посилається на інформацію, знайдену за допомогою розширення Gmail, ви також побачите вбудовані посилання відповідних електронних листів.

Ця функція також ґрунтується на роботі по боротьбі з галюцинаціями. Крім посилань на пов'язаний контент, функція подвійної перевірки відповідей Gemini перевіряє відповіді, використовуючи Google Search, щоб виділити твердження, що підтверджуються або спростовуються в Інтернеті.

Раніше цього року компанія надала можливість спілкуватися з Gemini безпосередньо в Google Повідомлення на деяких пристроях Android. З сьогоднішнього дня вона поступово розгортає цю функцію для Європейської економічної зони (ЄЕЗ), Сполученого Королівства, Швейцарії та України з можливістю спілкування українською, французькою та іншими нещодавно доданими мовами.

Також буде розгорнуто мобільний додаток Gemini у більшій кількості країн, щоб ще більше людей у всьому світі могли отримати допомогу від Gemini навіть у дорозі. З початку серпня мобільний додаток Gemini стане доступним і в Україні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий