Виторг Nvidia у другому кварталі перевищить прогнози: він становитиме $28 млрд

  • 25 мая, 16:14
  • 3842
  • 0

Nvidia прогнозує у другому кварталі виторг у $28 млрд, що перевищує прогнози аналітиків у $26,8 млрд. У першому кварталі, що закінчився 28 квітня, виторг теж перевищив очікування та сягнув $26,8 млрд — пише Bloomberg.

  1. Акції Nvidia зросли на 7,8% і вперше перевищили позначку в $1 000. Також компанія оголосила про дроблення акцій у співвідношенні 10 до 1 і збільшили квартальні дивіденди на 150% до 10 центів на акцію.
  2. Головним питанням перед звітом про прибутки було те, чи зможуть останні цифри компанії виправдати великий ріст її акцій. До закриття торгів у середу, 22 травня, її акції зросли на 92% підживлювані надією інвесторів на те, що компанія продовжить перевершувати очікування. Звіт не розчарував. 
  3. Ринкова оцінка Nvidia злетіла, перевищивши $2,3 трлн. 
  4. Ралі допомогло підняти акції інших компаній, пов’язаних з ШІ. Super Micro Computer Inc., Advanced Micro Devices Inc. і Dell Technologies Inc. зросли в ціні після його результатів.
  5. Якщо зростання акцій збережеться й після закриття торгів сьогодні, Nvidia додасть до своєї оцінки приблизно $140 млрд. Це більше ніж вся ринкова капіталізація Intel Corp., виробника чипів, який колись перевершував Nvidia за всіма показниками.
  6. Найбільше джерело продажів Nvidia, підрозділ центрів обробки даних Nvidia, приніс компанії $22,6 млрд виторгу. Ігрові чипи забезпечили $2,6 млрд.

Чому чипи Nvidia такі популярні

Випуск чат-бота ChatGPT від OpenAI у 2022 році спровокував «перегони» між великими технологічними компаніями за створення власної інфраструктури ШІ. Сутичка зробила прискорювачі Nvidia H100 продуктом, який необхідно мати. Вони продаються за десятки тисяч доларів за чіп, і їх часто бракує.

Наразі значна частина цього нового доходу надходить від невеликої кількості клієнтів. Група з чотирьох компаній, Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. і Google Alphabet Inc., є найбільшими покупцями Nvidia, на них припадає близько 40% продажів. 

Nvidia підкреслила, що хоче продавати свою технологію на ширший ринок, виходячи за рамки гігантських провайдерів хмарних обчислень. Директор компанії Дженсен Хуанг сказав, що ШІ переходить до споживчих інтернет-компаній, автовиробників, біотехнологічних компаній і клієнтів у сфері охорони здоров’я. За його словами, ці можливості створюють численні багатомільярдні ринки за межами постачальників хмарних послуг.

За словами Хуанга, компанія отримає «значну частину» свого доходу в 2024 році від нових чипів Blackwell. Але клієнти не зменшують кількості замовлень на наявні продукти.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий