Виявилося, що за ШІ від Amazon у США стояли тисячі касирів з Індії

  • 4 апреля, 12:45
  • 3757
  • 0

Amazon прибирає зі своїх магазинів Fresh у США технологію штучного інтелекту, яка дозволяла клієнтам здійснювати покупки без кас. Як повідомляє The Information, система Just Walk Out покладалась не лише на безліч камер та датчиків, а й на людський контроль.

  1. Хоча здавалося, що Just Walk Out повністю автоматизована, насправді понад 1000 людей в Індії переглядали відеозаписи з камер, щоб гарантувати точність оплати.
  2. Іншими словами, для роботи системи, яка могла би бути виконана одним-двома касирами, знадобився цілий арсенал чутливого обладнання та 1000 людей, що стежать за відео.
  3. Покупці з самого початку стикалися з помилками в розрахунках та затримками під час отримання чеків.
  4. Крім того, встановлення та обслуговування необхідного обладнання виявилося неймовірно дорогим. Це, ймовірно, пояснює, чому технологію Just Walk Out запровадили лише приблизно в половині магазинів Fresh у США.
  5. Технологія Just Walk Out і надалі пропонуватиметься у деяких магазинах у Великої Британії.
  6. Наразі Amazon планує зосередитися на розвитку технології Dash Cart, яка використовується в «розумних» візках. Вони оснащені вагами та датчиками для відстеження витрат у режимі реального часу та, звичайно, дозволяють покупцям пропускати чергу на касі.

Amazon інвестувала $2,75 млрд у ШІ-стартап Anthropic – одним із найпотужніших конкурентів OpenAI. Загальна сума інвестицій Amazon в Anthropic досягла $4 млрд.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий