Влада Сенегалу прийняла рішення про заборону TikTok

  • 3 августа, 15:04
  • 3769
  • 0

Reuters повідомляє, що на тлі масових заворушень через розпуск опозиційної партії та затримання її лідера, влада Сенегалу прийняла рішення заблокувати TikTok через поширення на платформі "ненависницьких і підривних" повідомлень.

"Помічено, що TikTok є соціальною мережею, якій віддають перевагу зловмисники для поширення ненависницьких і підривних повідомлень, що загрожують стабільності країни", - Мусса Бокар Тіам, міністр зв'язку та цифрової економіки

Раніше уряд Сенегалу відключив доступ до мобільного інтернету з тими ж відмазками. Обмеження, які були введені, отримали засудження з боку Amnesty International, яка назвала їх "наступом на свободу інформації". Організація закликала владу "відновити роботу інтернету".

В червні по всій території Сенегалу почались протести внаслідок засудження опозиціонера Усмана Сонко до двох років ув'язнення за аморальну поведінку щодо осіб молодше 21 року. Ці заворушення спричинили загибель щонайменше 16 людей.

У кінці липня влада пред'явила нові звинувачення Сонко, зокрема йому висунули звинувачення в закликах до повстання. Зараз йому загрожує від п'яти до 20 років ув'язнення.

В 2019 році Сонко посів третє місце на виборах президента Сенегалу. Він намірений був балотуватися й на наступних виборах, запланованих на 2024 рік.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий