Віримо? Anthropic заявила, що її новий ШІ отримав майже людські здібності і обійшов GPT-4 в тестах

  • 6 марта, 21:16
  • 3695
  • 0

Компанія екс-співробітників OpenAI Anthropic представила нову LLM Claude 3, яка нібито перевершила ChatGPT та Google Gemini у тестах та отримала майже людські здібності.

На новій великій мовній моделі від Anthropic Claude 3 працюватимуть три чат-боти компанії: Haiku, Sonnet та Opus. Найпростіша версія Sonnet пропонується безкоштовно для авторизованих користувачів. Найпотужніша версія Opus доступна за підпискою Claude Pro вартістю 20 доларів на місяць і може працювати з текстом і зображеннями. Вихід Haiku очікується незабаром.

Anthropic стверджує, що її модель Opus її модель Opus демонструє майже людський рівень розуміння та виконання складних завдань. Модель показала можливості міркування краще, ніж у GPT-4, набравши на 14,7% більше балів у галузевому тесті, а також перемогла чат-бот OpenAI у завданнях, пов'язаних з математикою, програмуванням, міркуваннями та знаннями. Sonnet у свою чергу виявився ефективнішим, ніж попередні випуски Claude 2 і 2.1.

«Для переважної більшості робочих навантажень Sonnet вдвічі швидше Claude 2 і Claude 2.1 з вищим рівнем інтелекту. Він чудово справляється із завданнями, що потребують швидкого реагування, такими як пошук знань або автоматизація продажів. Opus забезпечує подібну швидкість із Claude 2 і 2.1, але з набагато вищим рівнем інтелекту», - повідомляє Anthropic.

Ще не випущена Haiku, стверджують розробники, буде «найшвидшою та найбільш економічно ефективною моделлю на ринку». Наприклад, чат-бот буде здатний прочитати велику наукову статтю з діаграмами та графіками менш ніж за три секунди.

Компанія також зазначила, що Claude 3 може обробляти широкий спектр візуальних форматів, включаючи фотографії, діаграми, графіки та технічні діаграми, що стане в нагоді компаніям, які використовують PDF-файли, блок-схеми чи слайди презентацій у своїй роботі.

NV Техно писав, що в 2023 році Anthropic отримала від Google інвестиції в розмірі 400 мільйонів доларів і була оцінена більш ніж у 4 мільярди доларів після раунду фінансування від Spark Capital у березні. Також минулого року компанія Amazon інвестувала 4 мільярди доларів у цей стартап.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все