Все через день народження. На брехню чат-бота OpenAI поскаржилися регуляторам ЄС

  • 1 мая, 11:47
  • 2531
  • 0

Невідома публічна особа з'ясувала, що ChatGPT повідомляє неправильну дату народження, і це неможливо виправити. Через цей інцидент OpenAI зіткнулася із черговою скаргою до ЄС.

Некомерційна організація захисту прав конфіденційності noyb від імені неназваного скаржника (описаного як «публічна особа») подала скаргу до австрійського органу захисту даних. Скаржник виявив, що чат-бот зі штучним інтелектом видає неправильну інформацію про дату народження, коли ця людина запитує ChatGPT про себе, пише TechCrunch.

Відповідно до Загального регламенту захисту даних (GDPR), який регулює, як можуть оброблятись персональні дані регіональних користувачів, люди в ЄС мають право на виправлення помилкових даних про себе. У політиці конфіденційності OpenAI зазначено, що користувачі, які помічають, що чат-бот із штучним інтелектом створив фактично неточну інформацію про них, можуть подати запит на виправлення. Втім, noyb стверджує, що OpenAI не дотримується цього зобов'язання. Компанія нібито відмовила скаржнику у проханні виправити неправильну дату народження, відповівши, що це технічно неможливо, і натомість запропонувала відфільтрувати або заблокувати дані за певними підказками, такими як ім'я скаржника.

Організація заявила, що просить австрійського регулювальника розслідувати скаргу на обробку даних OpenAI, а також закликає накласти штраф, щоб забезпечити відповідність у майбутньому. Штрафи за недотримання GDPR можуть сягати 4% світового річного обороту компанії.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий