Втомився? ChatGPT закидав користувачів відповідями з незрозумілою мовою та смайлами

  • 26 февраля, 09:18
  • 3748
  • 0

Користувачі чат-бота від OpenAI масово скаржилися, що ChatGPT у відповідь на їхні запити надсилає повідомлення позбавлені сенсу, іноді — кількома мовами одночасно.

У ніч із вівторка на середу ChatGPT почав хаотично надсилати користувачам нерелевантні відповіді. Як зазначає Gizmodo, деякі відповіді просто не мали сенсу або включали довге есе у відповідь на просте запитання, тоді як інші були написані сумішшю англійської та іспанської мов. Також повідомлення містили набори смайлів і повтори тих самих фраз. Частина користувачів стверджувала, що помилка охопила не лише приватних користувачів, а й тих, хто має доступ до корпоративної версії ChatGPT Enterprise.

OpenAI на сторінці з оновленнями статусу чат-бота визнала наявність помилки.

«Ми досліджуємо повідомлення про несподівані відповіді від ChatGPT. Проблему виявлено і зараз усувається», — інформували в компанії.

Вже ввечері в середу, 21 лютого, компанія повідомила, що проблему усунуто і ChatGPT працює нормально.

Поки що незрозуміло, що викликало цю помилку з ChatGPT, але вона, ймовірно, охопила більше користувачів, ніж типові збої. Також це одна з небагатьох проблем, про які OpenAI повідомила сторінку стану чат-бота.

NV Техно писав, що раніше дослідники з'ясували, що якщо попросити ChatGPT нескінченно повторювати якесь слово, він буде це робити, а потім почне видавати різні дані — від особистої інформації реальних людей до сторінок з Вікіпедії. Ця помилка вперше пролила світло на те, на яких даних OpenAI навчала свою модель ШІ. У січні стало відомо, що OpenAI розслідує інцидент із витоком паролів через ChatGPT. Тоді чат-бот розкривав чутливу інформацію, яку користувачі надсилали йому під час використання, у листуванні з іншими клієнтами, зокрема, їх паролі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все