Вже дихає в потилицю. Китайський конкурент ChatGPT залучив понад 100 мільйонів користувачів

  • 1 января, 13:45
  • 3748
  • 0

Гігант у сфері пошукових систем Baidu відкрив Ernie Bot для громадськості у серпні 2023 року. Цьому передував п'ятимісячний пробний період, під час якого вибрані користувачі могли протестувати можливості чат-бота. З того часу чат-бот залучив понад 100 мільйонів клієнтів.

Цей чат базується на великій мовній моделі Ernie 4.0, анонсований 17 жовтня 2023 року. Згідно з рейтингом, опублікованим у четвер компанією SuperCLUE, яка оцінює генеративні чат-боти на основі штучного інтелекту, Ernie Bot лідирує серед усіх китайських чат-ботів. Але його оцінка – 79,02, що більш ніж на 10 балів нижче, ніж у останньої версії ChatGPT.

Незважаючи на досить високу ефективність, чат-бот має значні недоліки. Ernie Bot підпадає під режим цензури китайського уряду, тому, як з'ясували ЗМІ, не відповідає на запитання про Сі Цзіньпіна, геноцид уйгурів, протести в Гонконгу 2019-2020 років. У той же час він розповсюджує дезінформацію про пандемію коронавірусу, стверджуючи, що COVID-19 виник серед американських користувачів електронних сигарет.

Американська компанія Open AI запустила свій чат-бот із штучним інтелектом ChatGPT наприкінці 2022 року. За півроку її додаток став програмою з найшвидшим у світі зростанням, подолавши позначку 100 мільйонів користувачів за два місяці. Згодом цей рекорд перевершила платформу Threads.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все