Вже й не чекали. Блокнот від Windows нарешті навчився перевіряти орфографію

  • 25 марта, 11:44
  • 3738
  • 0

Корпорація Microsoft додала функцію перевірки орфографії у стандартну програму Блокнот у Windows 11.

Наразі функція перевірки текстів на помилки доступна лише учасникам програми тестування, та й то не всім. Пізніше цього року, як очікується, її одержують усі користувачі Windows 11.

«Ми починаємо розгортати перевірку орфографії у Блокноті, вона може бути доступна не всім інсайдерам у каналах Canary та Dev Channels. Ми плануємо відслідковувати відгуки … перш ніж надавати це всім», – інформує Дейв Грохокі, головний менеджер з продуктів Windows Inbox Apps, у блозі компанії.

Слова, які, ймовірно, написані неправильно, будуть підкреслюватися добре відомою користувачам хвилястою червоною лінією. Також Блокнот пропонуватиме варіанти виправлення. Щоб виправити орфографічну помилку, користувачі можуть натиснути на підкреслене слово або скористатися комбінацією клавіш Shift+F10 та переглянути запропоновані варіанти написання. Ця функція увімкнена за замовчуванням для деяких типів файлів, але вимкнена за промовчанням у файлах журналу та інших типах файлів, які зазвичай пов'язані з кодуванням.

Раніше Microsoft додала до Блокноту функцію автозбереження, темний режим, інтеграцію зі штучним інтелектом Copilot. Планується додати підрахунок кількості символів. Компанія також оголосила, що відмовиться від іншого вбудованого текстового редактора WordPad.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий