X можуть притягнути до відповідальності за несплату мільйонів бонусів співробітникам

  • 3 января, 14:45
  • 3776
  • 0

Федеральний суд США дозволив продовжити позов проти X (раніше Twitter). Як повідомляє Business Insider, компанію звинувачують у невиплаті співробітникам обіцяних щорічних бонусів.

  1. Позов був поданий ще в червні Марком Шобінгером, колишнім керівником відділу компенсацій компанії – від його імені та тисяч інших нинішніх та колишніх співробітників.
  2. Компанію звинувачують в невиконанні усних обіцянок. У них нібито йшлося, що всім співробітникам, які працюють в X станом на 1 січня 2023 року, буде виплачена частина їхніх щорічних бонусів.
  3. Згідно з документом, поданим до суду, загальна сума заборгованості перевищує $5 млн.
  4. У заяві, яку надіслав адвокат позивачів Business Insider, йдеться, що сума заборгованих бонусів складає десятки мільйонів доларів, а право на них мали кілька тисяч працівників.
  5. Суддя відхилив заклики адвокатів X відкинути справу. Адвокати ж стверджують, що компанію не можна змусити дотримуватися усних контрактів між Шобінгером і колишнім керівництвом.
  6. У позові стверджується, що керівництво Twitter обіцяло співробітникам виплатити 50% їхнього річного бонусу за 2022 рік, якщо вони залишаться в компанії під час поглинання Маском, яке було завершено в жовтні 2022 року.

За даними Forbes, щорічні бонуси, як правило, виплачуються в першому кварталі наступного року. За словами Шобінгера, ці виплати так і не отримали.

Шобінгер звільнився у травні і заявив, що причиною є відмова X від різних обіцянок, даних співробітникам, включно з невиплатою бонусів за 2022 рік.

Це рішення додалось іншої купи юридичних проблем X. Компанія стикнулася з кількома позовами протягом останніх місяців щодо несплаченої оренди та інших послуг, а також з невдалими позовами від співробітників, яких звільнили або які звільнилися незабаром після поглинання Маском.

Цьогоріч соціальна мережа X зіткнулася зі значним падінням доходів від реклами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи