X набирає нових користувачів повільніше через рішення Маска та конкуренцію з Threads — FT

  • 11 июля, 09:00
  • 3746
  • 0

X зіштовхнулася зі сповільненим зростанням користувачів через спірні рішення її власника Ілона Маска та конкуренцію з Threads Марка Цукерберга, це помітили Financial Times.

Журналісти посилаються на неоприлюднені дані, згідно з якими кількість щоденних активних користувачів у світі у другому кварталі цього року становила 251 млн. Це на 1,6% більше за аналогічний період торік.

Такі цифри контрастують із двозначним зростанням, яке було до того, як у жовтні 2022 року Ілон Маск придбав Twitter за $44 млрд.

Рішення Маска

FT пов’язує таке сповільнення тим, що Маск викликає розбіжності в компанії. Х втратила рекламодавців частково через його позицію «абсолютної свободи слова» та звільненням більшості модераторів. За словами самого Маска, це було необхідно, щоб зупинити витрати.

Також мільярдер славиться своїми провокаційними висловами в Х. Торік у листопаді він висловив підтримку антисемітському посту, що змусило піти декількох великих рекламодавців, включаючи Disney, Apple та IBM. Також він часто ретранслює російську пропаганду.


Конкуренція з Threads 

Ще одна причина — це конкуренція з Threads від Meta. Платформа має сильну модерацію, що не завжди влаштовує українців – як і в інших соцмережах Цукерберга, платформа може забанити контент про війну та російську агресію.

Threads запустили рік тому, і до річниці Цукерберг повідомив, що платформа має 175 мільйонів активних користувачів щомісяця. Однак, за оцінками аналітичної компанії Sensor Tower, Threads має лише 38 млн щоденних користувачів.

Х заявляє, що вони мають 600 мільйонів користувачів щомісяця. Однак, згідно з даними Statista, їх кількість сягає 335. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий