Як штучний інтелект «оживляє» меми — це цікаво й моторошно одночасно

  • 9 июля, 15:02
  • 3728
  • 0

Користувачі соцмереж підхоплюють новий тренд та оживляють популярні меми за допомогою штучного інтелекту, помітили Wired. Колись статичні зображення починають рухатися та виконувати якусь дію, інколи це виходить кумедно, а інколи навіть трохи моторошно.

Користувач Мадні Агаді опублікував у соцмережі Х тред, у якому за допомогою ШІ-моделі Luma Dream Machine оживив десять популярних мемів.

Рухатися почав Ілон Маск, який закурив на подкасті в Джо Рогана, чоловік із think about it meme, легендарна собака Догі та ще низка персонажів. Це підхопили інші користувачі та в коментарях показували свої варіанти анімованих мемів.

Іноді виходило досить реалістично, а іноді штучний інтелект (як він любить) домальовував зайві пальці, губив людей у текстурах, створював неприродні кадри. Деякі писали, що це моторошно та тривожно, хтось хвилювався про те, як ШІ сприятиме створенню фейків, а хтось бачив у цьому просто розвагу.

Дехто висловлювався, що такі відео можуть затьмарити популярність самих мемів. Але редактор Know Your Meme Філіп Гамільтон вважає, що ця тенденція не становить великої загрози: усі знають сам мем, на основі якого згенероване відео.

Dream Machine від Luma AI  бере текстові підказки та генерує невеличкі відео. Вона не є бездоганною, але здатна згенерувати чи анімувати зображення, як Sora від OpenAI, що була презентована, але все ще не доступна для всіх.

Модель може згенерувати 120 кадрів відео менш ніж за 120 секунд, попри значні затримки через надзвичайно високий попит. У неї є безплатна версія, яка дозволяє зробити до 30 кліпів на місяць.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий