Юридична фірма змушувала Ілона Маска придбати Twitter

  • 11 июля, 07:24
  • 3704
  • 0

На минулому тижні X Corp, компанія Ілона Маска, заявила про подання позову проти юридичної фірми Wachtell, Lipton, Rosen та Katz, звинувачуючи їх в завищенні вартості юридичного рахунку для Twitter на $90 млн у "останню хвилину".

Минулого тижня Ілон Маск подав позов проти юридичної фірми Wachtell, Lipton, Rosen та Katz, яка його представляла в справі щодо покупки Twitter. У позові йдеться про те, що Wachtell отримала гонорар у розмірі $90 млн за укладення угоди про придбання Twitter, але X Corp. вважає, що така сума є завищеною та необґрунтованою. Зазначається, що частина гонорару була позначена як "гонорар за успіх" і виплачена разом із рахунком за погодинні послуги.

X Corp. стверджує, що Wachtell використовувала незахищеність клієнта та отримала надмірні виплати, тим самим заповнюючи свої кишені коштами з каси компанії. Холдингова компанія тепер вимагає повернути надмірні виплати та витрати на адвокатів, пов'язані з судовим процесом.

Судові документи також розкривають, що колишній директор Twitter Марта Лейн Фокс висловила своє здивування та обурення високими гонорарами, виславши листа колишньому генеральному юрисконсульту компанії. Рада директорів Twitter проголосувала за затвердження плати, попри думку директорки. 

Wachtell звинувачують у незаконному збагаченні, порушенні договору, спонуканні до збагачення, а також у порушенні Кодексу бізнесу та професійної поведінки Каліфорнії, згідно з позовом.

Навіть якщо суд не зобов'язує Wachtell повністю повернути гонорар, Маск вважає, що їх слід зобов'язати компенсувати різницю між загальною сумою гонорару в $90 млн, яку вони отримали, і розумною сумою гонорару, яку вони отримали б, якби дотримувалися узгоджених у попередньому листі вимог з виставлення рахунків.



Теги: twitter маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий