За пів року виторг OpenAI зріс до $3,4 млрд — The Information

  • 15 июня, 09:57
  • 3770
  • 0

За шість місяців виторг OpenAI зріс до $3,4 млрд — це сказав генеральний директор компанії Сем Альтман співробітникам, дізнався The Information.

  1. Наприкінці 2023 року виторг OpenAI складав $1,6 млрд і близько $1 млрд минулого літа.
  2. Зростання відображає, наскільки швидко люди та підприємства впроваджують ШІ від OpenAI у свою роботу, вважають журналісти.
  3. Більша частина доходів компанії, це близько $3,2 млрд на рік — від підписки на його чат-боти, а також за надання розробникам програмного забезпечення доступу до ШІ-моделей.
  4. OpenAI також отримує частку від продажів моделей OpenAI клієнтам хмарного сервісу Microsoft Azure. За словами Альтмана, зараз частка OpenAI становить близько $200 млн на рік, або приблизно 20% від доходу, який Microsoft отримує від цього бізнесу.

Чому це важливо

Як пише The Information, такий рівень доходів ставить розробника ChatGPT далеко попереду своїх конкурентів. Наприклад, минулої осені конкурент Anthropic повідомив інвесторам, що генерує дохід у розмірі $100 млн на рік, а до кінця 2024 року планує досягти понад $850 млн річного доходу. У квітні канадський конкурент Coere отримувала $22 млн річного доходу.

Також цього тижня стало відомо про співпрацю OpenAI та Apple: розробник iPhone інтегрував ChatGPT у свої пристрої та посилив ним помічницю Siri. Про це стало відомо 10 червня під час WWDC 2024.

Що цікаво, партнерство не принесе значного доходу жодній зі сторін, принаймні на початковому етапі, пише Bloomberg. 

Apple не платить OpenAI в рамках партнерства, бо вважає, що просування бренду і технологій OpenAI на сотні мільйонів своїх пристроїв має таку ж або навіть більшу цінність, ніж гроші.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий