За півроку з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів

  • 14 ноября, 11:41
  • 4518
  • 0

Загалом компанія Facebook видалила близько 4,4 мільйона постів з Instagram та 22,8 млн дописів із Facebook. Як йдеться у звіті, модератори видаляють більшість дописів ще до того, як про них повідомляють користувачі.

«У цьому першому звіті для Instagram ми надаємо дані про чотири сфери політики: оголення дітей та їх сексуальна експлуатація, незаконний продаж зброї та наркотиків, самогубство та самопошкодження та терористична пропаганда», — зазначається у звіті.

Зокрема, впродовж липня-вересня з Facebook модератори видалили понад 22,8 мільйона дописів. Із них — 11,6 млн пов'язаних з оголенням дітей та їх сексуальною експлуатацією, близько 6,7 мільйонів постів про продаж вогнепальної зброї та наркотиків та 4,5 мільйона дописів про самовбивство та травмування.

У Instagram за цей період видалили 4,4 мільйона постів 1,7 мільйона дописів про самовбивство та травмування, 1,3 мільйона постів, пов'язаних з оголенням дітей та сексуальною експлуатацією неповнолітніх та близько 1,5 млн дописів, пов'язаних із продажем наркотиків, зброї та інших заборонених товарів.

У вересні компанія також видалила маніпулятивну мережу в Україні: 168 акаунтів, 149 сторінок та 79 груп, які мали близько 4,2 млн фоловерів. Серед видалених сторінок найбільшу кількість підписників мали сторінки інтернет-видань Znaj.ua, Politeka та Hyser. Ці видання часто поширюють неперевірену інформацію з клікбейтними заголовками.


Теги: facebook
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все