Заради науки. OpenAI оголосила про співробітництво із творцями ядерної бомби

  • 15 июля, 14:33
  • 3732
  • 0

OpenAI співпрацює з американською Лос-Аламоською національною лабораторією, відповідальною за створення першої у світі ядерної зброї.

У заяві OpenAI стверджує, що співпрацює з відділом біологічних наук лабораторії, щоб оцінити, як моделі ШІ, такі як GPT-4o, можуть допомогти вченим у виконанні завдань у фізичній лабораторії.

«OpenAI та відділ біологічних наук Лос-Аламоської національної лабораторії працюють …, щоб оцінити, як передові моделі, такі як GPT-4o, можуть допомогти людям виконувати завдання у фізичних лабораторних умовах за допомогою мультимодальних можливостей, таких як зір і голос. Це включає оцінки того, як … GPT-4o та його поки що не випущені голосові системи можна … використовувати для підтримки досліджень у біонауці», - кажуть в OpenAI.

Лос-Аламоська національна лабораторія була заснована у 1943 році з єдиною метою: розробити та створити першу у світі атомну бомбу. Майже 50 років лабораторія зосереджувалася переважно на військових дослідженнях високого рівня. Однак після закінчення холодної війни вона сконцентрувалася на цивільних дослідженнях та розробках. Сьогодні відділ біологічних наук LANL працює у широкому діапазоні дослідницьких напрямів, включаючи розробку вакцин, дослідження впливу зміни клімату на появу хвороб та різних форм біозагрозу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий