ZAS Ventures інвестував $50 000 в український стартап Mantis Analytics

  • 27 марта, 11:19
  • 3715
  • 0

Венчурна фірма ZAS Ventures інвестувала в українську ШІ-платформу Mantis Analytics. Це сталося в грудні 2023 року, однак публічно про інвестицію в Mantis у ZAS Ventures повідомили 26 березня 2024 року. Сума інвестицій склала $50 000 — повідомили сторони угоди.

  1. Mantis Analytics заснували Максим Терещенко (СЕО), Остап Вихопень (СТО) та Антон Тарасюк (Директор з експертизи). Це платформа на базі штучного інтелекту, яка дозволяє моніторити та аналізувати інформаційний простір, виявляючи маніпуляції та фейки.
  2. Ідея створення Mantis Analytics виникла після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. Уже в лютому 2023 року ідея переросла в повноцінний стартап, а в засновники розпочали процеси корпоратизації.
  3. Довгий час стартап розвивали власним коштом, а у 2023 році також вдалося отримати $25 000 від Brave1, кошти пішли на покращення платформи.
  4. Mantis Analytics співпрацює з РНБО та кількома іншими державними установами. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, «з початку повномасштабного вторгнення Mantis Analytics надає дані фахівцям РНБО. Це допомагає швидко приймати рішення: проводити брифінг, спростовувати інформацію або запускати контрнаратив».
  5. Розробники кажуть, що посилили можливості РНБО, адже автоматизували процес моніторингу російського інформаційного простору. 80% звітів Mantis Analytics приймаються РНБО без додаткових змін із боку аналітика.

Про ZAS Ventures

ZAS Ventures заснували українці Андрій Зінчук та Артем Волхонський. Обидва перебувають у Києві. Офіційний запуск відбувся у вересні 2023 року. Венчурна фірма інкорпорована в США з офісами в Сан-Франциско та Києві. Окрім українців, ZAS Ventures також має американських партнерів.

ZAS Ventures планує проінвестувати в 30 українських стартапів чеком до $100 000 на передпосівній стадії та в перспективі допомогти їм підняти сідраунд через рік. ZAS Ventures рекомендуватиме свої портфельні компанії більш ніж 20 іншим фондам-партнерам у США та Європі, а також готовий самостійно робити доінвестування.

Також ZAS Ventures практикує офісні години, під час яких можна запітчити свій проєкт і отримати поради від партнерів фонду.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все