Заснований українцями ШІ-стартап Assisterr залучив $1,7 млн стартового фінансування

  • 24 июля, 08:19
  • 3759
  • 0

Стартап Assisterr, заснований українцями Ніком Гавриляком і Дмитром Діменком, залучив $1,7 млн у рамках pre-seed раунду фінансування. Залучені кошти команда планує спрямувати на розвиток і масштабування платформи для токенізації ШІ-моделей та розширення команди. Про це розповіли у стартапі.

  1. Серед інвесторів — Outlier Ventures (провідний web3 акселератор), Web3.com Ventures, Moonhill Capital, Contango, а також низка ангельських інвесторів із Zero Gravity, Aethir, EigenLayer, Bagel, SwissBorg і Particle Network.
  2. Платформа Assisterr допомагає створювати власні нішеві моделі штучного інтелекту. Зареєстровані користувачі можуть додавати власні дані в обрану ними ШІ-модель, роблячи їх більш точними та монетизувати свої знання та інтелектуальну власність.
  3. Краудсорсинг збору даних, фіксування прав власності на дані та децентралізована координація зусиль спільноти відбуватиметься на базі блокчейну Solana.

Assisterr використовує малі мовні моделі, які на відміну від великих мовних моделей потребують менше даних і можуть працювати на телефонах, ноутбуках і малих серверах. Основною складовою успіху малих моделей є значно якісніший датасет і фокус на вузьких задачах.

Саме краудсорсинг збору даних під малі моделі і лежить в основі рішення, яке пропонує команда Assisterr.

Стартап уже перемагав у кількох міжнародних конкурсах, таких як AI x Crypto, організований BeWater, OKX та Binance Labs. Assisterr також потрапив до програми Google for AI Startups з фінансуванням в розмірі $350 000, на потреби у GPU/CPU та хмарної інфраструктури стартапу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий