Знову за старе. Microsoft змушує користувачів Chrome відмовитися від пошуку Google нав'язливими повідомленнями

  • 21 марта, 17:25
  • 3779
  • 0

Після чергового оновлення користувачі Windows 10 та Windows 11 почали бачити спливаюче вікно з пропозицією для клієнтів Google Chrome переключити пошукову систему за замовчуванням на Bing.

Корпорація Microsoft випустила нове серверне оновлення, націлене на те, щоб змусити користувачів використовувати Bing як пошукову систему за промовчанням у Google Chrome, пише Windows Latest. Деякі користувачі почали бачити відповідні оповіщення із пропозицією перейти на Bing у правій частині екрана під час відкриття браузера. Сповіщення може з'явитися під час перегляду веб-сторінок у Chrome. Для більшого заохочення Microsoft пропонує бонус за перехід на пошукову систему — безкоштовний доступ до ChatGPT-4 через Bing і додаткові безкоштовні чати. У користувачів немає можливості закрити спливаюче вікно, тільки вибрати «Так» або «Ні». У Microsoft підтвердили, що зараз проводять тестування таких повідомлень, і обіцяють, що вони з'являтимуться лише один раз.

«Це одноразове повідомлення, яке дає людям можливість вибрати Bing як пошукову систему за умовчанням у Chrome. Ті, хто вирішив встановити Bing як пошукову систему за промовчанням в Chrome, увійшовши за допомогою свого MSA, також отримають більше чатів у Copilot та історії чатів. Ми цінуємо можливість вибору наших клієнтів, тому є можливість відхилити повідомлення», — повідомила Microsoft.

Якщо користувачі погоджуються на інсталяцію, Microsoft додає розширення Bing у Chrome і встановлює свою пошукову систему за промовчанням. Після додавання розширення Chrome перевіряє, чи дійсно користувачі хочуть його встановити або Microsoft змусила їх зробити це, ввівши в оману.

NV Техно писав, що користувачі Microsoft Edge зауважили, що браузер без узгодження збирав дані з Google Chrome та інших браузерів після чергового оновлення Windows. Microsoft запевнила, що це сталося через збій і помилку вже усунули.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все