10 способів монетизації сайту в 2020 році

  • 10 марта, 12:35
  • 5152
  • 0

У цій статті ви дізнаєтесь, що таке монетизація сайту та як перетворити ваш веб-ресурс на інструмент для заробітку грошей.

Ваші очікування

Перед тим, як дізнатися про методи заробітку на сайті, познайомтесь із факторами, котрі варто враховувати. Не існує такого поняття, як миттєві гроші. Монетизація сайту потребує часу та важкої праці. Отримати очікуваний прибуток ви зможете не одразу, але нехай це вас не зупинить. Універсальний фактор, який впливає на результат – це трафік. Без трафіку ви не зможете заробляти на своєму сайті.

Очікуйте ефект сніжної лавини. Як тільки ви почнете обертатися, вона стане більше. Коли ваш сайт генерує достатньо трафіку, саме час його монетизувати! Якими методами? Про це нижче.

10 способів монетизації сайту в 2020 році

1. PPC Реклама з Google AdSense

PPC (Pay Per Click, або ж плата за клік) — це модель інтернет-реклами, від якої власники сайтів можуть отримати пасивний дохід кожного разу, коли читач натискає на рекламний банер. Найпопулярніший інструмент для цього — Google AdSense.

Google AdSense — один з найпростіших способів заробляти додаткові гроші, оскільки вам не потрібно багато зусиль для розміщення реклами на своєму блозі чи на сайті. Ще один хороший момент – ви можете подати заявку на партнерство AdSense, навіть якщо у вас є декілька сайтів.

Завдяки великій підтримці зі сторони Google, власникам сайтів не потрібно непокоїтись про налаштування такої реклами. Також існує безліч форумів для користувачів та навчальних посібників, котрі вам допоможуть.

Скільки ви будете отримувати?

  1. 68% прибутку AdSense від контенту;
  2. 51% AdSense від пошукової системи.

Найприємніше, що Google завжди платить вчасно, як правило між 21 та 26 числом кожного місяця.

Як монетизувати сайт за допомогою Google AdSense:

  1. Варто ознайомитись з умовами надання послуг. Переконайтесь, що ваш сайт відповідає усім критеріям.
  2. Перейдіть до реєстрації в AdSense та дочекайтесь узгодження.
  3. Як тільки ваш акаунт буде узгоджений, просто вставте код JavaScript у віджет.
  4. Розмістіть рекламу де завгодно на своєму сайті.

2. Продаж рекламного простору

Також можна спробувати продавати вільне місце на вашому сайті напряму рекламодавцям. Цей метод займає більше часу, але він максимізує прибуток, котрий ви отримуєте від показу реклами.

Під вільним простором мається на увазі посилання внизу сторінки, бокові банери чи невеличкі спливаючі вікна. Ціни на кожен тип реклами також можуть розрізнятися – ви обговорюєте їх безпосередньо з рекламодавцями.

Але, аби використовувати цей спосіб монетизації, вам потрібен високий коефіцієнт конверсії, а не лише трафік, оскільки цей метод використовує модель оплати за клік чи за відвідувача. Рекламодавці будуть платити вам в залежності від кількості людей, котрі натискають на оголошення чи відвідують сайт.

Як же дати рекламодавцям зрозуміти, що ви продаєте місце для реклами?

  1. Зробіть медіа-кіт: підбірку ключових фактів та статистики вашого сайту.
  2. Надішліть цю інформацію потенційним роботодавцям. Поясніть, чому вони мають працювати саме з вами.
  3. Коли ви сформуєте свою групу рекламодавців, керуйте ними за допомогою Google Ad Manager.

Ви можете використати наступні онлайн-інструменти: Clicky Web Analytics, Quantcast та Google Analytics, аби отримати інформацію про ваш сайт.

Знайти правильних рекламодавців дуже нелегко. Але за допомогою Google Ads, LinkedIn та SellerCrowd ви зможете швидко знайти вірного партнера.

3. Партнерський маркетинг

Існують і інші способи монетизації сайту. До прикладу – партнерський маркетинг. Якщо у вас талант на створення оглядів та просування продуктів, цей метод для вас.

За допомогою реферальних посилань ви можете заробляти комісійні, коли читачі купляють продукти чи послуги компаній, з якими ви співпрацюєте.

Партнерський маркетинг – це один найдоступніших джерел пасивного доходу. Вам не потрібні власні продукти для продажу. Такі сайти, як Wirecutter та Smart Passive Income, досягнули успіху завдяки партнерській програмі.

Як монетизувати сайт через партнерський маркетинг:

  1. Створіть сайт, котрий буде займатися рекомендаціями та просуванням продуктів, чи розмістіть відгук про товар, пов’язаний з вашим контентом.
  2. Ненав’язливо додайте реферальні посилання на ваш контент.

4. Монетизація на основі пожертвувань

Цей метод монетизації сайту включає ваші навички та творчий контент, котрий ви публікуєте. Декотрі читачі готові давати матеріальну винагороду своїм улюбленим інфлюєнсерам.

Якщо ваш контент має цінність та вам потрібна підтримка для розвитку сайту, ви можете ввічливо попросити їх про пожертви. Не кожен читач пожертвує, але якщо ви маєте великий трафік, ви можете отримати достатньо коштів для роботи сайту.

Ви можете розмістити кнопку «Пожертвувати» на своєму сайті, аби читачі могли робити свій вклад напряму вам особисто. Прив’яжіть її до платіжних систем, наприклад, таких, як PayPal, Stripe чи Fundly.

Додайте кнопки як віджети та розташуйте там, де читачі зможуть легко їх знайти. Монетизація сайту залежить саме від цього.

5. Продаж власних продуктів чи послуг

У вас є продукція чи навички, але нема фізичного простору для їх продажу чи просунення? Одне з рішень – мережа Інтернет. Приєднуйтесь до тисяч інших, продаючи продукти чи навички.

Процес створення інтернет-магазину відрізняється від розробки простого сайту. Проте, створення сайту електронної комерції за один день – це не міф.

10 способів монетизації сайту в 2020 році

Отже, як монетизувати сайт за допомогою електронної комерції:

  1. Визначте свою нішу.
  2. Оберіть домен та хостинг.
  3. Встановіть та налаштуйте CMS, призначеної для електронної комерції.
  4. Додайте свої продукти.
  5. Запустіть стратегію маркетингу та зробіть свій перший продаж!

Це вимагає певного часу, але нема нічого неможливого разом з драйвом та самовіддачею.

6. Спонсорський контент

Рекламний чи спонсорський контент – це співробітництво між вами як видавцем та брендами-партнерами. Компанії сплачують за створення контенту для них та публікацію його на вашому сайті. Це можуть бути оголошення про новий продукт чи розпродаж, спеціальну пропозицію, інфографіка чи огляди. Вони можуть бути написані вами чи самим брендом-спонсором. Ви можете самостійно брати вищу плату, якщо власноручно будете писати та публікувати текст на своєму сайті.

Аби оцінити спонсорський контент, ви повинні враховувати наступні моменти:

  1. Наскільки ви впливові в мережі Інтернет.
  2. Кількість спонсорських постів, котрі ви будете писати щомісяця.
  3. Скільки часу ви витратите на створення свого контенту.
  4. Цінність бренду (спонсорський контент VS ваш блог).

До прикладу, BuzzFeed може списувати біля 100 000$ за рекламний контент. Це пов’язано з впливовістю та цінністю бренду.

Монетизація сайту за допомогою спонсорських постів:

  1. Почніть з малого; Крісті Еллінгтон, контент-маркетолог та стратег, рекомендує починати з невеликих національних брендів та компаній.
  2. Створіть портфоліо.
  3. Партнерство з маркетинговими та PR-агенствами.
  4. Пошук по спонсорських ринках, таких як Tomoson, Cooperatize та PayPerPost.

Спонсорський контент – ефективний спосіб збільшити прибуток вашого сайту. Головне не забувати бути чесними зі своїми читачами та знати міру.

7. Продаж сайту

Цей метод монетизації трішки відрізняється від інших, оскільки має на увазі продаж вашого сайту. Цей спосіб монетизації може бути дійсно вигідним. Все залежить від сайту, котрий ви хочете продати. Аби отримати ширше уявлення про те, за скільки можна продати сайт, подивіться списки Empire Flippers.

Фактори, що впливають на ціну продажу сайту:

  1. Кількість трафіку на сайті
  2. Скільки прибутку він приносить
  3. Стабільність доходів
  4. Перспективи росту аудиторії

8. Сайти з підпискою

Сайт з підпискою, чи закритий сайт (membership website) — це щось на кшталт вдосконаленого способу монетизації сайту через пожертвування. Аби отримати доступ до певного контенту на такому сайті, читач має зробити внесок.

Наприклад, International Living — якісний онлайн-журнал про подорожі. Blue Apron — це непересічний кулінарний блог. Читачі мають зареєструватися чи підписатися, якщо хочуть отримати доступ до контенту цих сайтів.

Якщо ви впевнені, що ваш контент вартує того, аби за нього платили – цей спосіб монетизації сайту саме для вас.

Як монетизувати сайт через підписку:

  1. Виберіть відповідну модель для вашого сайту.
  2. Підписка: користувачі платять щомісячно чи щорічно за доступ до контенту та переваги сайту.
  3. Транзакція: продаж окремого контенту, такого як навчальні відеоролики, аудіо записи чи навчальні програми.
  4. Ліміт: контент безкоштовний, поки читачі не досягнуть певної контрольної точки. Їм доведеться заплатити певну суму, якщо вони прагнуть продовжити читання.
  5. Налаштуйте платний доступ.

9. Купони з реферальними посиланнями

Хто ж не любить знижки? 97% користувачів шукають спеціальні пропозиції, коли збираються що-небудь придбати. Іншою формою партнерського маркетингу являється купони від партнерів. Ebates – лідер в контексті знижок та купонів. Сайт залучує клієнтів та переадресовує їх до торговців, з якими співпрацює, отримуючи за це комісійні.

Розміщення купонів на вашому сайті – це можливість залучити більше трафіку на сайт.

То які ж існують варіанти монетизації сайту таким способом?

  1. Опублікуйте купони від партнерів, з якими ви чи ваш сайт тісно співпрацюєте.
  2. Напишіть чи подзвоніть своїм місцевим та національним роздрібним постачальникам стосовно пропозицій, котрі ви можете просувати на сайті.
  3. Створіть сайти, присвячені купонам. Сайт може бути як загальним, так і для просування купонів певного конкретного партнера.

10. Створення онлайн-курсів або коуч-програм

У наші дні, аби навчати людей, не потрібен клас. Є нове рішення – цифрові курси. Якщо ви володієте цінною інформацією, монетизуйте сайт та свої знання, пропонуючи онлайн-курси.

Інтернет-курси бувають різних форматів. Вони можуть завантажитись на сайт як документи в форматі PDF, бути записаними аудіозаписами чи добре підготовленими відеозаписами. Guitar Tricks, наприклад, пропонують покрокові відео, а також статті з практичними рекомендаціями.

Як монетизувати сайт через курси?

  1. Оберіть тему/нішу.
  2. Створіть новий сайт чи інтегруйте свій курс в наявний сайт (блог, інтернет-магазин, закритий сайт і т. п.).
  3. Завантажте контент та просувайте його!

Монетизація сайту за допомогою онлайн-курсів – це один з найбільш вигідних способів монетизації, оскільки ви самостійно вирішуєте, скільки на них заробляти.

Висновки

Заробляйте гроші, просто керуючи сайтом, може бути дійсно цікавим досвідом. Але монетизація сайту потребує часу, самовіддачі, та головне – трафіку.

Джерело: imena.ua


Теги: сайт
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все