5 додатків, котрі допоможуть вам відпочити від екрану вашого гаджету

  • 9 марта, 11:08
  • 4218
  • 0

Ви прекрасно знаєте, що дуже довго дивитись на екран комп’ютеру чи смартфону – це дуже погано для вашого здоров’я, спини та зору. Проте, нічого з цим зазвичай не робите. Але, вже давно розроблені додатки для різних платформ, котрі нагадують відпочити від екрана.

1. Stretchly (Windows, macOS, Linux) — просте нагадування для перерви

5 додатків, котрі допоможуть вам відпочити від екрану вашого гаджету

Stretchly — це додаток, який автоматично нагадує вам зробити перерву під час роботи на вашому комп’ютері. По замовчуванню програма запускається в системному треї та показує вікно нагадування та звуковий сигнал протягом 20 секунд кожні 10 хвилин та 5 хвилинна перерва кожні 30 хвилин.

Ви можете налаштувати тривалість перерви, а також час між мікропереходами або пропустити їх, якщо побажаєте. У вікні нагадування показуються корисні поради, аби отримати максимальну вигоду від перерв (наприклад, закрийте очі та глибоко вдихніть). Ви можете налаштувати кольорову та звукову схему нагадування про перерви згідно з вашими вподобаннями.

2. Workrave (Windows, Linux) — нагадування, контроль та статистика робочого часу

Відмінна програма для контролю робочого часу. Щоб ви не робили, Workrave у відведений час покаже табличку, що пора зробити перерву (чим допоможе зберегти здоров’я). Крім того, вона веде статистику по кожному дні (місяцю), і ви завжди можете дізнатися, скільки та коли працювали.

3. Eye Care 20 20 20 (Android, iOS) – покладіть свій мобільний телефон

5 додатків, котрі допоможуть вам відпочити від екрану вашого гаджету

Eye Care 20 20 20 — мобільний додаток для зняття комп’ютерної напруги для очей. Ідея полягає в тому, що кожні 20 хвилин користувач смартфону повинен зробити перерву протягом 20 секунд та дивитися на об’єкти, котрі знаходяться у 20 футах від нього.

4. Unhook (Android) — встановіть обмеження часу екрану

Unhook встановлює щоденний ліміт часу для різноманітних типів використання екрану, таких як соціальні додатки, потокове відео та ігри. Як тільки ви перейдете межу, котру ви встановили, Unhook змусить вас ходити, аби розблокувати більше часу. На кожну сотню кроків, котрі ви йдете, ви отримаєте 10 хвилин додаткового часу використання на телефоні. Дані збираються через Google Fit на Android, котрий ви можете синхронізувати з будь-яким з ваших улюблених додатків для фітнесу.

5. Micro Breaks (Chrome) — налаштоване нагадування для браузера

5 додатків, котрі допоможуть вам відпочити від екрану вашого гаджету

Якщо ви звикли до Google Chrome, то спробуйте розширення Micro Breaks. По замовчуванню в ньому вже існує декілька нагадувань для здорових звичок:

  1. Дихання: робіть дихальні вправи, аби впоратися зі стресом, протягом 2 хвилин, кожні 2 години.
  2. 20/20/20: Уникайте цифрової напруги для очей, подивившись за чимось на відстані у пів метра протягом 20 секунд кожні 20 хвилин.
  3. Перерва: проста перерва протягом 6 хвилин кожні 80 хвилин.
  4. Вправа: встаньте рівно та розтягніться, аби розслабити м’язи, протягом 2 хвилин кожну годину.

Micro Breaks також дозволяє вам налаштувати будь-які користувацькі нагадування.

Всі ці додатки розв’язують важливу проблему – нагадують нам про регулярний відпочинок від екрана вашого комп’ютеру чи телефону.

Джерело: imena.ua 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все