7 головних анонсів конференції Microsoft Ignite 2019

  • 7 ноября, 12:16
  • 4715
  • 0

Ми вибрали найважливіші новини з щорічної конференції Microsoft Ignite, яка в цей раз проходить 4-8 листопада в Орландо. Всього Microsoft зробила більше 175 анонсів.

Універсальний мобільний додаток Office з Word, Excel, PowerPoint і Lens

Microsoft запустила версію нової програми Office для мобільних пристроїв, в якому об'єднала функції Word, Excel, PowerPoint і Office Lens. За словами представників компанії, тепер користувачам «не доведеться завантажувати окремо кожне додаток для продуктивної роботи на ходу».

7 головних анонсів конференції Microsoft Ignite 2019

Крім роботи з пакетом офісних додатків в оновленому Office можна додавати замітки, створювати і підписувати PDF-документи, сканувати QR-коди і сканувати документи і таблиці, автоматично переносячи інформацію з фотографій в Word і Excel.

З 4 листопада користувачам доступна публічна превью-версія додатка для Android і iOS .

Сервіси Azure 

Azure Arc - новий набір технологій, який дозволяє компаніям використовувати сервіси та інструменти Azure для управління ресурсами в будь-якій хмарній інфраструктурі, включаючи Amazon AWS і Google Cloud, на локальних серверах і граничних пристроях. Поки доступна превью-версія Azure Arc.

Анонсовано Azure Blockchain Tockens - сервіс для токенізаціі фізичних і цифрових активів, їх управління та використання на блокчейн-платформах. Серед прикладів використання сервісу, Microsoft називає цифровізацію ланцюжка поставок, створення програм лояльності та документообіг на блокчейні.

Project Cortex

Перший новий сервіс Microsoft 365 з часу запуску Microsoft Teams. За словами компанії, цей AI-інструмент створює інтерактивну «мережу знань» організації і являє собою щось середнє між класифікатором корпоративних даних і цифровим асистентом. Сервіс автоматично знаходить, сортує за темами інформацію з документів в різних сервісах Microsoft і в потрібний момент висвічує посилання на них, наприклад, в додатках Office, Outlook і Teams. Публічний доступ відкриється в першій половині 2020 року, зараз проходить закрите тестування Project Cortex.

7 головних анонсів конференції Microsoft Ignite 2019

Оновлення Microsoft 365

  • Можливості AI в Office для учасників попереднього тестування ( «інсайдерів») розширені: тепер Excel підтримує запити на природній мові без необхідності писати формулу, а функція MyAcalytics в Outlook автоматизує робочий порядок, інформує колег про відпустку, допомагає в плануванні зустрічей, створює підсумки зустрічей і контролює, щоб робоча пошта відправлялася в робочий час, а не у вихідні або під час відпустки одержувача.
  • У корпоративному месенджері Microsoft Teams з'явилися захищені приватні канали, багатовіконний чати, інтеграція задач з сервісами To Do і Planner, інтеграція з сервісом Yammer, а в Outlook з'явиться кнопка чатів Teams для швидкого перемикання між листуванням.
  • На конференції Build 2019 квітні була анонсована інтерактивна веб-платформа Fluid Framework для спільної роботи над матеріалами і інтеграції віртуальних помічників. З 4 листопада користувачам доступна попередня версія платформи і закрита превью-версія для розробників.
  • Голосовий помічник Cortana буде інтегрований в Outlook. Функції Play my Emails і Scheduler дозволять Cortana зачитувати вголос листи, нагадувати про події, які згадані в електронній пошті, створювати план користувача на день і проводити розсилки зустрічей з координацією їх учасників. Також у Cortana з'явиться чоловічий голос. 
  • У Microsoft 365 з'явився сервіс Insider Risk Management для забезпечення безпеки всередині організації. Він анонімно аналізує і виявляє нестандартну поведінку користувачів і запобігає ризикам, наприклад, витіку даних. Сервіс знаходиться в закритому тестуванні.
  • Інтелектуальна система комплексного пошуку Microsoft Search тепер підключена більш ніж до 100 джерел даних від сервісів Microsoft і партнерів компанії, а новий графічний API дозволить підключати до системи сторонні додатки, необхідні для потреб організації.
  • У сервісі потокової передачі відео Microsoft Stream тепер використовується машинне навчання для видалення фонового шуму в розмовах, що має поліпшити якість запису голосу співрозмовників.

Microsoft Edge

Запуск Chromium-версії Microsoft Edge відбудеться 15 січня 2020 року. Браузер буде доступний на Windows 7, Windows 8, Windows 10, macOS, iOS і Android. Додатки на всіх пристроях користувача отримають загальну синхронізацію паролів, налаштувань, обраного і історії.

Раніше компанія представила новий логотип браузера - він повністю відійшов від «спадщини» Internet Explorer і виконаний у фірмовому стилі Microsoft Fluent Design.

7 головних анонсів конференції Microsoft Ignite 2019

Веб-версія Visual Studio Online

Microsoft анонсувала превью-доступ до веб-версії середовища розробки Visual Studio, яка дозволяє працювати з кодом і редагувати його з будь-якого пристрою через браузер. У травні Visual Studio Online стала доступна обмеженому колу розробників, а тепер відкрита для всіх.

Power Virtual Agents

Power Virtual Agents - новий бескодовий/малокодовий інструмент для створення чат-ботів, використовує технології та інструменти машинного навчання Azure. Інструмент є частиною платформи Power Platform, до складу якої також входять засіб автоматизації процесів Microsoft Flow (тепер Power Automate) і Power BI.

Бонус

Project Silica: Microsoft спільно з Warner Bros. записала фільм «Супермен» 1978 на кварцовому склі. За словами компанії, проект використовує останні досягнення в області лазерної оптики і AI для зберігання даних.


Теги: Microsoft
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все