Білл Гейтс залишив раду директорів Microsoft заради благодійності

  • 15 марта, 11:02
  • 4262
  • 0

Один із засновників Microsoft Білл Гейтс вийшов з ради директорів корпорації. Компанія оголосила про зміни в складі 13 березня 2020 року.

Гейтс вирішив присвятити більше часу філантропії, в тому числі охороні здоров'я, освіти та боротьби зі змінами клімату, пояснили в Microsoft. Він також вийшов з ради директорів Berkshire Hathaway.

Білл Гейтс заснував Microsoft в 1975 році разом з Полом Алленом, який помер в 2018 році. Гейтс був гендиректором компанії до 2000 року, а до 2014 року очолював раду директорів, поки не вирішив приділяти більше часу благодійному фонду, який заснував разом з дружиною Меліндою Гейтс. У 2018 році журнал про благодійність The Chronicle of Philanthropy назвав їх найщедрішими філантропами, загальний розмір їхніх пожертв склав $ 4,8 млрд.

64-річний Гейтс залишається одним з найбільших акціонерів Microsoft і володіє 1,36% акцій. Капіталізація Microsoft на 13 березня - $ 1,2 трлн, Bloomberg оцінює стан Гейтса в $ 98 млрд, називаючи його другою найбагатшою людиною на Землі після засновника Amazon Джеффа Безоса.

Білл Гейтс залишив раду директорів Microsoft заради благодійності

Білл і Мелінда Гейтс

Білл Гейтс опублікував в LinkedIn замітку Focusing My Time («Зосередившись на часі»), в якій пояснив своє рішення і подякував засновнику Berkshire Hathaway Уоррену Баффету і побажав успіхів гендиректору Microsoft Сатья Наделла.

"Я прийняв рішення покинути раду директорів, в якій я працюю - Microsoft і Berkshire Hathaway, щоб присвятити більше часу філантропії, включаючи охорону здоров'я та розвиток освіти і боротьбу зі змінами клімату. Лідери Berkshire і Microsoft сильні як ніколи, тому зараз саме час для такого кроку.

Робота в раді директорів Berkshire була однією з найбільших нагород в моїй кар'єрі. Уоррен [Баффет] і я були кращими друзями ще до того, як я приєднався до його компанії, і залишимося ще надовго. Я з нетерпінням чекаю нашого подальшого партнерства в якості співзасновників фонду Білла і Мелінди Гейтс і творців кампанії «Клятва дарування» (The Giving Pledge).

Якщо ж говорити про Microsoft, то відхід з ради директорів ні в якому разі не означає відхід з компанії. Microsoft назавжди залишиться важливою частиною мого життя, і я продовжу співпрацювати з Сатья Наделлою і технічним керівництвом, щоб допомогти сформувати бачення і досягти амбітних цілей компанії. Мої відчуття щодо прогресу компанії і користі, яку вона може принести світу, оптимістичніше, ніж будь-коли.

Я з нетерпінням чекаю наступного етапу як можливості зберегти дружні і партнерські відносини, які для мене важливіше всього, а також продовжувати вносити свій вклад в дві компанії, якими я пишаюся, і ефективно розставляти пріоритети в своєму прагненні вирішити одні з найскладніших проблем в світі."


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все