Buntar Aerospace залучив $200 000 від співзасновників Uklon

  • 15 июня, 09:17
  • 3957
  • 0

Український defence-tech стартап Buntar Aerospace залучив $200 000 інвестицій від співзасновників Uklon  — Дмитра Дубровського, Сергія Смуся, Вікторії Дубровської та Віталія Дятленко. Про це Дмитро Дубровський розповів в інтерв’ю.

Співзасновники Uklon, які в серпні 2023 року відійшли від операційного управління компанією, цьогоріч створили інвестфонд для підтримки українських defense-tech компаній.

Загалом фонд планує інвестувати $2 млн у 8-10 defense-tech стартапів на seed-раунді. Середній чек складе від $200 000 до $500 000.

Першою інвестицією фонду став стартап Buntar Aerospace, який розробляє розвідувальні БПЛА з вертикальним зльотом і посадкою. У раунді seed-інвестування фонд вклав $200 000.

Команда стартапу працює над зменшенням вартості розвідувальної місії тактичного та оперативного рівнів. Заснована в серпні 2023 року Іваном Кауновим, Катериною Безсудною та Богданом Сасом, компанія поєднує військовий і стартап-досвід, який дозволяє команді підходити до вдосконалення оборонних продуктів із технічної точки зору. Команда працює над розробкою двох продуктів:

  1. Buntar Copilot: програмне забезпечення для планування та виконання розвідувальних місій, що генерує динамічні плани польотів, враховуючи всі тактико-технічні деталі: ситуаційну обізнаність, прогноз погоди, карту висот, карти сигналів та інші джерела. На 90% автоматизує роботу оператора БпЛА з планування та управління місіями, а також сумісний з іншими БпЛА.
  2. Buntar One: розвідувальний БпЛА тактичного рівня з додатковою камерою та модулем візуальної навігації на основі ШІ.

Залучені кошти підуть на R&D, закупку компонентів і розширення команди. Саме зараз відбуваються тестування на полігоні БпЛА Buntar One та інтеграція софту Buntar Copilot з іншими БпЛА.

На сьогодні команда Buntar Aerospace залучила $2,2 млн інвестицій. У цьому раунді взяли участь як українські, так і закордонні інвестори, більшість із яких бажають залишатися анонімними.

Критерії, за якими фонд Uklon відбирає defense-tech проєкти:

  1. За словами Дмитра Дубровського, фонд буде фокусуватися на стартапах, які мають інтелектуальну складову, тобто не тільки збірка умовних FPV з китайських комплектуючих.
  2. Інвестори шукають унікальні технологічні переваги, тому їм цікавий не лише hardware, але й software.
  3. Важливо, щоб продукт стартапу вже пройшов випробування або готувався до бойових вильотів, адже це дозволить отримати зворотний зв’язок від військових.
  4. Ще одним бажаним фактором є налагоджені продажі.
  5. Звичайно, інвесторів також цікавить команда. Зокрема, чи вибудована legal-структура компанії, чи все гаразд із фінансовою звітністю.

Фонд також буде надавати стартапам експертну допомогу в маркетингу, продажах, backend-розробці та може допомогти із налагодженням зв’язків із військовими та волонтерами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все