Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

  • 1 октября, 14:23
  • 4221
  • 0

Можливо це надихне і вас! Ось чим займаються колишні співробітники Airbnb:

Coinbase

Колишній програміст Airbnb Брайан Армстронг - співзасновник криптовалютної біржі Coinbase. Компанія запустилася в 2012 році - вона стала учасником стартап-інкубатора Y Combinator і почала з продажу біткоінів через банківські перекази.

До жовтня 2018 року компанія залучила $ 535 млн, в серпні 2017 року стала першим біткоін- «єдинорогом» з оцінкою $ 1,6 млрд. У Coinbase два основні продукти - глобальна цифрова біржа GDAX і криптовалютний брокер для роботи з фіатной валютою.

Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

Future

У 2017 році провідний менеджер по продукту Airbnb Джастін Сантамарія став співзасновником і технічним директором Future - сервісу для тих, хто хоче почати тренуватися, але не може перемогти свою лінь.

Він призначає персонального фітнес-тренера, який створює персоналізовану програму тренувань і перевіряє, чи виконував користувач вправи за допомогою Apple Watch - їх надсилають в «вітальному наборі» разом з пляшкою води. Вартість передплати на Future - $ 150 в місяць.

Після реєстрації користувач повинен відповісти на кілька запитань про цілі тренувань і вибрати собі інструктора. Після цього - 15-хвилинне знайомство з тренером через відеочат, складання розкладу і плану тренувань. Для кожної вправи є відеоінструкції від тренера.

Під час тренувань додаток Future відтворює музику, звукові підказки та коментарі, а також попередньо записані мотиваційні фрази від тренера.

Протягом усього дня тренер перевіряє активність користувача і медичні показники, які відправляються через Apple Watch. Після кожного тренування користувач може відправити відгук, щоб тренер точніше відкоригував план.

Tourlane

Маркетолог Airbnb Джуліан Штіфель в 2015 році став засновником туристичного стартапу, присвяченого онлайн-планування подорожей. На платформі Tourlane користувач може в одному місці зібрати і налаштувати маршрут: забронювати авіаквитки, житло, тури по містах, заходи і варіанти трансферу. Стартап співпрацює з різними постачальниками туристичних послуг, наприклад Airbnb, і офлайн-агентствами.

Творці вважають, що сервіс дозволяє заощадити час на пошуку оптимальних варіантів житла, квитків або розваг в поїздці. За 13 місяців роботи Tourlane заробив $ 81 млн. У травні 2019 року стартап залучив $ 47 млн інвестицій - раунд очолили фонди Spark Capital і Sequoia Capital.

Wunder Mobility

У 2011 році Ainbnb купив німецьку компанію-клона Accoleo, чиїм генеральним директором і засновником був Гуннар Фро - він же очолив перший європейський філіал Airbnb. У 2014 році Фро пішов з Airbnb і заснував Wunder Mobility - універсальну платформу для запуску каршерінга, райдшерінга і служб таксі.

Wunder Mobility допомагає компаніям і міським службам створювати власні транспортні служби без витрат на програмістів і розгортання інфраструктури. З моменту заснування компанія залучила $ 70 млн

Berbix

У січня 2018 року керівники підрозділів Airbnb з проектування та забезпечення безпеки Ерік Левін і Стів Кіркхем стали співзасновниками стартапу Berbix - платформи автоматичної перевірки особистості людини по фотографії. Компанія перевіряє лицьову і зворотну сторони водійських прав або основну сторінку паспорта і за пару секунд проводить їх перевірку по базах.

Berbix продає технологію авторизації онлайн-магазинам, яким необхідно перевіряти вік покупців (алкоголь, марихуана та інші послуги), криптовалютним стартапам для ідентифікації власників рахунків і іншим онлайн-платформ, пов'язаних з фінансами.

Alma

У 2018 році голова підрозділу з продуктового маркетингу Airbnb Ден Хілл відкрив платформу Alma для пожертвувань в некомерційні стартапи. Alma визначає місце розташування користувача і пропонує найбільш ефективну організацію, яка позитивно впливає на місто.

Компанія розсилає щомісячні звіти про вкладення, витрати і податки. 100% пожертви йдуть обранії некомерційній організації. Також Alma запевняє, що не передає контактну інформацію про користувачів третім особам.

Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

Outschool

Провідний інженер Airbnb Нік Гренд в 2015 році став співзасновником маркетплейса онлайн-курсів для школярів Outschool. Батьки можуть вибрати з дев'яти тисяч групових занять - від традиційних шкільних уроків до кулінарії, настільних ігор, шиття та освітніх ігор в тематиці «Гаррі Поттера». До вересня 2019 року компанія залучила $ 10 млн.

Instrumentl

У 2015 році менеджер по продукту Airbnb Гаурі Манглік запустила сервіс Instrumental. Він спрощує процес отримання грантів для дослідників і некомерційних організацій.

Після реєстрації проекту на сайті Instrumentl підбирає можливі варіанти його фінансування з приватних, корпоративних, державних і федеральних джерел і автоматизує процес отримання грошей.

Curious Fictions

Проект дизайн-інженера Тані Брешірс призначений для авторів коротких оповідань і за принципом роботи схожий на Patreon. Це платформа для письменників, де вони можуть публікувати розповіді, вірші та історії, а читачі отримують до них доступ, оформивши щомісячну передплату на сервіс за $ 5-15.

Гроші розподіляються між авторами. Також можна відправити пожертвування за окрему історію. Згідно з офіційною інформацією, на майданчику зареєстровано понад 600 авторів.

Sundae

Колишній фінансовий директор Airbnb Андрю Швайн в 2018 році став співзасновником сервісу по покупці будинків. Sundae не вимагає прибирання, ремонту або пошуку ріелтора - експерт сервісу відвідує будинок, оцінює його і, за словами творців, пропонує найвищу ціну на ринку.

Adventurous Co

Дизайнер-дослідник Airbnb Джені Го з 2018 року керує проектом Adventurous Co. Це організація зі створення пригодницьких ігор на свіжому повітрі в Сан-Франциско.

Гравцям на смартфон відправляють інтерактивну карту і місію, яку їм необхідно виконати в районі міста. По дорозі гравці зустрічають персонажів-акторів і вирішують головоломки в доповненої реальності.

Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

Linear

У квітні 2019 року співавтор дизайн-системи Airbnb Каррі Саарінен запустив альфа-версію інструменту управління розробкою ПЗ з вбудованим трекером помилок. За словами Саарінена, проект орієнтований на автоматизацію робочих процесів під час спринту і повинен забезпечити швидке і зручне управління завданнями.

Superset і Preset

Влітку 2015 року на Хакатоні Airbnb дата-інженер компанії Максим Бушемін розробив opensource-проект Superset. Він був призначений для обробки і візуалізації даних БД Apache Druid і зміг перевершити по швидкості основний продукт Airbnb. На базі Superset Бушемін запускає повноцінну аналітичну платформу Preset.

Expansion Partner

Менеджери з міжнародного розвитку Airbnb Крістофер Седерског і Георг Баузер в січні 2016 років запустили консалтингову компанію з розвитку стартапів в Європі.

Expansion Parther розробляє стратегію виходу стартапу на ринок Європи, допомагає шукати співробітників, готує стартап до запуску і бере на себе обов'язки тимчасового управління проектом.

Pelion

Сервіс пошуку наставників від менеджера по партнерським відносинам і маркетингу Airbnb Мартіна Тромпа Парміна. Наставники допомагають бажаючим отримати нову роботу, навчитися певним бізнес-навичкам, наприклад інвестицій в стартапи, або поліпшити професійні навички.

У разі збігу інтересів наставник і учень можуть укласти додаткову угоду про розподіл доходів, але оплата відбувається тільки в разі успіху.

TwentyFirstCenturyBrand

Спільне брендингове агентство менеджера по операційній діяльності та стратегії Airbnb Сари Мерфі і директора з маркетингу Airbnb Джонатана Мілденхолл. Серед їхніх клієнтів - Pinterest, WeWork, GoDaddy, Uber.

Piña Colada

Старший менеджер по діловим зв'язкам Airbnb Кеті Шмідт в лютому 2018 року заснувала сервіс знайомств через групові вечері. Бажаючі познайомитися можуть відправити анкету, і сервіс організовує вечерю на шість осіб зі схожими інтересами в одному з ресторанів Сан-Франциско.

Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

1up Events

Технічний HR-фахівець Airbnb Саманта Перлман в 2015 році запустила маркетплейс заходів. Сервіс об'єднує організаторів заходів на одному майданчику - користувач може налаштувати і забронювати потрібну подію в певний день.

Для цього потрібно вибрати тривалість і дату. Користувачеві запропонують як готовий захід, так і можливість сконструювати щось більш унікальне.

Вартість проведення остаточна - після бронювання користувач нічого не доплачує. Серед клієнтів сервісу - Netflix, Amazon, Twitter, Airbnb, Twitch, Google, LinkedIn та інші компанії.

Slab

Проект по організації документації від інженера-програміста Airbnb Ченгіна Лу з можливістю інтеграції інших інструментів (Slack, Dropbox, Google Drive).

ClickMinded

Освітні курси з цифрового маркетингу від колишнього SEO-фахівця Airbnb Томмі Гріффіта. Кожен з семи курсів включає в себе необмежений доступ і безстрокові безкоштовні оновлення, так як Google, Facebook і інші компанії періодично змінюють правила ранжирування і надання послуг.

Landing

Керівник продуктового маркетингу Airbnb Колін Фролича запустив платформу з оренди будинків у озера Тахо в штаті Каліфорнія. За його словами, більше 65% житлового фонду Тахо є будинки для відпочинку і пустують більшу частину року, тоді як місцеві жителі не можуть знайти собі житло.

Landing пропонує зв'язатися орендарям і власникам будинків для відпочинку для надання стабільного житла в районі озера.

Home

Менеджер по роботі з Мюнхеном, Віднем і Цюріхом в Airbnb Тіло Конзок в 2015 році запустив сервіс надійної здачі і оренди будинків і квартир в Європі. Стартап пропонує власникам квартир управляти нерухомістю через додаток - отримувати щомісячну плату, відстежувати вартість квартири на ринку, отримувати повідомлення від мешканців.

Чим займаються колишні співробітники Airbnb: 26 стартапів з різних сфер

Орендарі ж отримують повноцінну і готову до життя квартиру з поліпшеним плануванням, інтернетом і іншими послугами.

Dear Brightly

У 2017 році менеджер по продукту Airbnb Емі Чу запустила онлайн-сервіс по підбору рецептурних засобів для догляду за шкірою, які проходять перевірку у експертів-дерматологів. Для отримання доступу до магазину потрібно зареєструватися на сайті, заповнити анкету про стан шкіри і загальному самопочутті, завантажити кілька Селфі і пройти консультацію дерматолога.

Лікар підбирає оптимальний засіб, виписує рецепт і відправляє косметику.

D2iQ

У 2013 році провідні розробники Airbnb Тобі Кнауп і Флоріан Лейберт стали співзасновниками компанії Mesosphere - розробника операційної системи DCOS для центрів обробки даних. Основним завданням DCOS стала оптимізація роботи віртуальних машин для економії часу оренди.

У серпні 2019 року компанія змінила назву на D2iQ і змінила напрямок бізнесу. Тепер компанія займається впровадженням в організації хмарних технологій і розробляє власні хмарні продукти.

Scout Lab

Менеджер з глобального управління брендом в Airbnb Віллоу Хілл в квітні 2017 запустила власне креативне агентство. Його клієнтами стали Adidas, Wordpress, Motorola, Alibaba Group і інші великі компанії.

SFOX

Криптовалютна біржа колишнього глави по маркетингу Airbnb Акбара Тобані. За офіційними даними, з 2015 року клієнти провели транзакцій на суму $ 11 млрд, а біржею користується понад 175 тисяч трейдерів.



Теги: стартап
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все