Чоловік заснував бізнес на здачі житла на Airbnb і за рік заробив $1,4 млн. Що він радить

  • 8 апреля, 08:57
  • 2908
  • 0

Мешканець Чикаго, США, за кілька років побудував успішний бізнес на здачі квартир в оренду на Airbnb та з 2017 року отримав $35 млн доходу, а минулого року чистий прибуток його компанії сягнув $1,4 млн. Він розповів, як нерухомість стала ключем до фінансової незалежності, та дав кілька порад охочим почати заробляти в такий самий спосіб, як він.

Airbnb, Саєд Латіф, колаж

36-річний Саєд Латіф із Чикаго заснував компанію SyedBnb у 2017 році та почав із короткострокової здачі в оренду власного багатосімейного житла, котре придбав у кредит. Про це пише Business Insider. Чоловік, який до того кілька років працював фінансовим аналітиком, припустив, що на короткостроковій оренді зможе заробити більше, ніж на довгостроковій, тому зареєстрував одну з квартир на Airbnb та почав приймати гостей.

Вже за кілька місяців він побачив, що його ставка спрацювала, та здав решту помешкань, щоби швидше розрахуватися за позику. Тоді в компанії з’явились прибиральники та віртуальні асистенти. А ще Латіф почав користуватися підприємницькою операційною системою EOS, яка автоматизувала частину роботи (також ціноутворення та управління квартирами). Зараз він інтенсивно працює всього кілька годин на тиждень та переважно займається комунікацією з партнерами, клієнтами тощо. 

Супергосподарем, тобто орендодавцем, чия оцінка не опускалась нижче від 4,8 бала, він став у 2018 році й тоді ж вирішив масштабуватися за допомогою орендного арбітражу. Простими словами, він винаймав житло в інших людей та з їхньої згоди перездавав його на Airbnb. Нині його мережа налічує 13 власних та 320 арбітражних помешкань, а в компанії працюють 100 співробітників. 

Звісно, не обійшлося і без помилок. Найбільша з них полягала в тому, що бізнес зростав занадто швидко. Коли спалахнула епідемія COVID-19, у підприємця закінчились гроші. Airbnb повернув кошти тим, хто заздалегідь бронював житло, втім, з більшістю власників арбітражних квартир вдалося домовитись та зберегти бізнес.

Водночас саме пандемія дозволила Саєду дещо покращити умови для гостей. Оскільки багато офлайнових бізнесів банкрутували, він купував меблі та декор за зниженими цінами.

За словами Латіфа, не обов’язково бути власником нерухомості, щоби на ній заробляти. Він гадає, що якби не купив перший будинок свого часу, однаково почав би працювати з арбітражем. Тому він радить охочим розпочати такий бізнес насамперед вивчити досвід інших підприємців з цієї галузі. Для цього можна відвідувати мережеві заходи, а ще – спілкуватися з хостами Airbnb на профільних форумах та в групах, наприклад, у Facebook.

Також він наголосив, що вчитися бізнесу справді дуже важливо. Проте найкращий практичний досвід можна отримати, якщо почати займатися підприємництвом, а не читати чи слухати про нього.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все