CIGR&D LAB: п’ять нових проектів в Одеській політехніці

  • 11 ноября, 07:36
  • 4503
  • 0

За результатами відбору до третього сезону освітньо-стипендіальної  програми CIGR&D LAB потрапило п’ять команд Одеського політехнічного університету.

Протягом 2019/2020 навчального року студенти отримуватимуть стипендії на розвиток своїх проектів за менторської підтримки CIG. У червні стартапи, які  досягнуть найбільшого прогресу у створені власного продукту, отримають грант на його реалізацію. 

CIGR&D LAB: п’ять нових проектів в Одеській політехніці

Степан Черновецький, президент CIG 

Серед цьогорічних проектів одеських команд, що зацікавили експертів:

  1. UniGlove – рукавиця-контролер на інтуїтивному управлінні, яку можна використовувати як  джойстик, контролер для дронів та інших пристроїв;
  2. Медичний прилад Thyrol для визначення поточного рівня обміну речовин для людей із захворюванням щитовидної залози;
  3. Cash Back and Android-terminal – механізм спрощення ведення бізнесу, створення POS-терміналів та функціонування cashback;
  4. Security Space – система, що оснащує камери відеоспостереження високим ступенем розпізнавання тривожних ситуацій та якісною відеоаналітикою;
  5. Автоматизована система моніторингу поливу сільськогосподарських ґрунтів.

«На мою думку, в університеті ми вже маємо інфраструктуру, що дозволяє генерувати цікаві проекти. Є викладачі-тренери, які розрізняють практичну роботу студента та стартап. А це дійсно різні речі. До інфраструктури я також відношу майстер-класи від українських та міжнародних фахівців. Та найголовніше – це допомога фонду в реалізації проектів. До кожного наступного сезону долучається все більше команд, що отримують фінансування», – розповів доктор технічних наук, професор Нестеренко Сергій.

Загалом, у третьому сезоні CIGR&DLAB візьмуть участь 16 команд – студенти політехнічних університетів Одеси, Харкова та Львова.

Цього року в Одесі фінальний грант CIGR&DLAB у півмільйона гривень отримали Нікіта Сиром‘ятніков та його команда для розвитку віртуального асистента Jarvis.

 «Цього року в Одеському політехнічному ми мали презентації десяти проектів – software та hardware розробкок. До пітчів долучилися навіть ті команди, які вже брали участь минулого року. Приємно спостерігати, як щороку інтерес одеських студентів зростає, як і якість їхніх проектів», – прокоментував Associate CIG Євген Нетреба результати відбору.

Chernovetskyi Investment Group (CIG) – одна з найбільших інвестиційних компаній у Східній Європі, заснована у 2013 році, з інвестиційним потенціалом понад $100 млн. До портфеля фонду входять українські ІТ-компанії Softcube і Zakaz.ua. Остання стала учасником всесвітньо відомого акселератора Techstars у Бостоні. У 2015 році CIG інвестувала $1 млн у платформу для дітей KIDOZ (Ізраїль) і $1 млн. – у міжнародний сервіс з продажу автобусних квитків Busfor. У 2017 році було зроблено інвестиції в індійський проект із доставлення готових страв InnerChef, а також у компанію Kray Technologies, виробника комерційних дронів для агрокомпаній. У 2017 році CIG заснувала освітньо-стипендіальну програму CIGR&DLAB.

Джерело: mind.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все