Дзеркало-планшет, вантажівка-тролейбус, подушка-кіт: звичні речі, які оновились за домопомогою технологій

  • 28 сентября, 14:00
  • 4582
  • 0

14 винаходів зі сфер транспорту, меблів і робототехніки.

Транспорт

Вантажівка-тролейбус

Вантажівка-тролейбус

Siemens розробила eHighway - систему електрифікованих вантажівок. Такий транспорт допомагає знизити кількість шкідливих викидів і особливо актуальний там, де немає залізниць. По звичайній дорозі eHighway пересувається на гібридних двигунах.

Триколісний електрокар в стилі ретро

Триколісний електрокар в стилі ретро

Прототип електричного повнопривідного кабріолета з'явився в Естонії. У триколісному електрокарі Nobe 100 передбачено три сидячих місця. За словами розробників, зарядки акумулятора вистачає на 260 км, ще 50 км можна проїхати, використовуючи запасну батарею. Вага автомобіля складає 600 кг. Купити електрокар можна буде в 2021 році за € 29 тисяч.

Предмети для дому та офісу

Дзеркало-планшет

Дзеркало-планшет

Дзеркало CareOS розпізнає голосові команди, підтримує технології штучного інтелекту і доповненої реальності, «розумне» освітлення і 4D-візуалізацію.

За допомогою Care OS можна скористатися телемедициною, подивитися відео ранкової розминки і «приміряти» різні варіанти макіяжу. Перші моделі пристрою вже поставили в готелі Лас-Вегаса. Вартує «розумне» дзеркало $ 20 тисяч.

Термометр для м'яса з мобільним додатком

Meater - «розумний» термометр для смаження м'яса з можливістю вибору типу м'яса і ступеня прожарювання. Бездротовий щуп потрібно ввести в стейк і відправити в духовку, на сковорідку або гриль.

Пристрій працює через мобільний додаток на iOS і Android. На смартфон приходить повідомлення, коли страва досягне бажаної прожарки: rare, medium rare або well done. Ціна пристрою - $ 269.

Бігова доріжка-генератор

На біговій доріжці SportsArt електроенергія виробляється під час тренування.

Бігова доріжка-генератор

Виробник заявляє, що бігова доріжка Verde допомагає не тільки тілу, а й планеті: пристрій не працює від мережі, а навпаки - виробляє під час вправ електроенергію, що подається в мережу. Енергії вистачає для зарядки самого пристрою, смартфона або «розумного» годинника.

Міні-кабінет

Jabbrrbox представила спеціальну будку для роботи. У міні-кабінеті є сидіння, стіл, розетка і сенсорний екран, до якого можна підключити ноутбук або смартфон.

Компанія називає свій продукт «особистим кабінетом там, де він потрібен». 15 хвилин самоти обійдуться в $ 10, 30 хвилин - в $ 15, а година - в $ 30. Основні замовники таких кабінетів - великі компанії з опенспейсами. Придбати будку будь-який бажаючий може за $ 13 тисяч.

«Розумна» свиня-скарбничка

Скарбничка синхронізована з мобільним пристроєм. У додатку власник може перевірити баланс і встановити цільові накопичення. Ціна домашнього банку - $ 17.

Роботи

Робот-компаньйон

Японський стартап Groove X випустив робота-компаньйона Lovot. Робот підтримує технології штучного інтелекту і пересувається за допомогою колісного приводу.

Робот-компаньйон

Lovot імітує прихильність: стає теплим, засинає при колисанні, йде за користувачем, якщо його звуть. Його також можна використовувати як відеоняню: в робота вбудована відеокамера, до якої можна отримати доступ через мобільний додаток. Вартість компаньйона - $ 3100.

Робот-кур'єр

Британсько-естонська роботехнічна компанія Starship Technologies, створена засновниками Skype, запустила автономних роботів для доставки товарів. Робот являє собою контейнер, який закривається на замок. Відкрити його можна тільки за допомогою мобільного телефону, з якого було оформлено замовлення.

Робот-кур'єр

Робот обладнаний шістьма колесами, які дозволяють розганятися до 6 км / год. Пристрої використовуються для транспортування продуктів і будь-яких інших вантажів вагою до 18 кг в Європі і США.

Аналогічна розробка є у Amazon

Інші пристрої

Міні-принтер

Компанія Berg представила міні-принтер Little Pinter з вбудованим месенджером. За допомогою пристрою можна надсилати і роздруковувати маленькі «газети» або список справ, синхронізований з Google.

Міні-принтер

За схожим принципом працює факс, тільки в Little Printer інформація передається по інтернету.

Подушка-кіт

Подушка Qoobo реагує на дотики, помахуючи хвостом. Матеріал, з якого виготовлена подушка, по відчуттям нагадує шерсть кота. Одного заряду акумулятора вистачає на вісім годин роботи. Вартість Qoobo $ 149.

Музичні кільця

Музичні кільця Sphero Specdrums перетворюють кольори в звуки на iPhone або iPad. Для створення музики можна використовувати кольори будь-яких предметів.

Відтінкам можна привласнювати окремі ноти за допомогою програми для більш досвідчених музикантів Specdrums Music. Ціна одного кільця становить $ 65.

Світловідбиваючі окуляри

Окуляри Ghost відображають інфрачервоне і видиме світло, блокують розпізнавання осіб на камерах, що використовують інфрачервоне освітлення, - при опроміненні оправа яскраво світиться, не заважаючи користувачеві. Окуляри з'являться в продажу в 2020 році, ціна попереднього замовлення - $ 164.

Світловідбиваючі окуляри


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все