Forbes US опублікував список 25 американських стартапів, що мають потенціал досягти оцінки в $1 млрд

  • 21 августа, 19:59
  • 4601
  • 0

У Сполучених Штатах діє понад 50 000 стартапів, які здобули довіру венчурних інвесторів. Попри цю значну кількість, тільки обмежена частина з цих компаній має потенціал стати "єдинорогами" - компаніями з оцінкою в $1 млрд. Ось список з 25 обраних Forbes US та TrueBridge Capital Partners стартапів, які мають всі передумови досягти такої оцінки.

Вже дев'ятий рік поспіль Forbes разом з TrueBridge Capital Partners виявляють 25 стартапів, які мають великий потенціал стати "єдинорогами" і досягти оцінки в $1 млрд. Історія свідчить, що минулі передбачення були дуже точними: зі 200 стартапів 120 з них стали "єдинорогами". Серед таких компаній - DoorDash, Benchling, Duolingo і Rippling. Ще 27 стали частиною інших об'єднань, а лише три пішли на публічний ринок з оцінкою менше $1 млрд. З урахуванням банківських труднощів, зменшення персоналу, невпевненості серед інвесторів та більш скромних оцінок, визначити цьорічний список було нелегко, повідомляє видання.

  1. Виробництво ліків потребує строгого контролю для цього створили програмне забезпечення від Apprentice, що був застований Александрою Буттке, Ґері Піньята, Анджело Страккватаніо. Залучені інвестиції - $207 млн, а приблизний оборот у 2022 році - $25 млн. Основні інвестори: Alkeon Capital, Iconiq, Insight Partners, Pritzker Group, Silverton Partners
  2. Недостача дитячих сумішей у США минулого року створила можливість молодому підприємству Bobbie захопити частку ринку, розірвавши міжнародних гігантів Abbott Nutrition, Reckitt Benckiser і Nestlé. Стартап Bobbie, засновники - Сара Гарді, Лора Моді залучили інвестиції в $142 млн. Приблизний обсяг продажів у 2022 році: $84 млн, а основні інвестори - Park West Asset Management, PowerPlant Partners, VMG Partners. 
  3. Capchase надає підтримку ПЗ-стартапам, які розглядають альтернативи венчурного фінансування. Фернандес повідомляє, що його компанія з Нью-Йорка сприяла залученню понад $2 млрд для понад 4000 підприємств. Це включає понад $100 млн фінансування за останні два роки для стартапів, заснованих жінками та представниками меншостей.
  4. Стартап засновний Луїсом Басаґойті, Мігелем Фернандес, Пшемеком Ґотфридом та Іґнасіо Мореном із залученими інвестиціям - $110 млн. Приблизний обсяг продажів у 2022 році становить $30 млн, головними інвесторами стали: 01 Advisors, Bling Capital, SciFiVC, QED. Chapter використовує свою велику базу даних, щоб знайти всі можливі варіанти страхових полісів і пропонує найкращі варіанти для кожного користувача. Chapter заснований Кобі Блуменфельд-Ґанц, Корі Мецман та Вівек Рамасвамі Стартап залучили інвестиції на $61 млн. Приблизний обсяг продажів у 2022 році - $15 млн, а головні інвестори - Addition, Maverick Ventures, Narya, Susa Ventures.
  5. У Cleo працюють 10 коміків, які додають гумор до серйозної теми особистих фінансів. 5 млн американців, середній вік яких 25 років, використовують чат-бот компанії для ведення контролю над своїми витратами, створення кредитної історії, планування заощаджень та керування навчальним боргом. Барні Гассі-Йео - засновник та гендиректор з Капітальними інвестиціями - $137 млн та з приблизним обігом у $31 млн. Головні інвестори - Balderton Capital, EQT Ventures, LocalGlobe.
  6. GlossGenius заснована Карімом Батт, Даніель Коен-Шогет з капіталом інвестицій $70 млн та з приблизним обігом у $40 млн. Головні інвестори - Bessemer Venture Partners, L Catterton, Imaginary Ventures. Коен-Шогет успішно усунв нудні, але необхідні завдання, з якими стикаються малі салони краси, GlossGenius - допомагає автоматизувати процеси бронювання візитів, бухгалтерії та інвентаризації.
  7. Harvey із капіталізацією в $26 млн інвестицій. Засновники - Габріель Перейра та Вінстон Вейнберґ. Річний регулярний виторг (ARR) станом на середину 2023 року: понад $5 млн. Основні інвестори - OpenAI Startup Fund, Sequoia

    Бізнес-модель Harvey можна описати так: дайте штучному інтелекту робити те, що люди вважають надзвичайно нудним. У випадку з Harvey – це написання юридичних документів, таких як звіти для регуляторів і чернетки заяв до суду, які зазвичай складають молодші юристи.

  8. Hermeus засновники: Ґленн Кейс, Ей Джей Піпліка (гендиректор), Скайлер Шуфорд, Майк Смейда. Капітальні інвестиції $119 млн - річний дохід приблизно $10 млн. Основні інвестори: Сем Альтман, Canaan Partners, Khosla Ventures. Здійснити подорож з Нью-Йорка до Парижа за 90 хвилин — це захоплива перспектива. Компанія Hermeus прагне здійснити це задум, розробивши гіперзвуковий літак для 20 пасажирів, який здатний рухатися п'ять разів швидше за швидкість звуку, що дорівнює 6115 км на годину. На порівняння, надзвуковий пасажирський літак Concorde летів вдвічі повільніше. Можливо, ця мета здається дуже амбітною.

  9. Hex Technologies – це стартап, заснований Кейтлін Колґроув, Баррі Маккарделом (генеральним директором) та Ґленом Такахаши. Компанія отримала капітальні інвестиції на суму $96 млн, а приблизний виторг у 2022 році склав $6 млн. Серед провідних інвесторів Hex Technologies виступають Amplify Partners, Andreessen Horowitz, Redpoint та Sequoia. Суть діяльності Hex полягає в обробці даних про поведінку споживачів. Вони перетворюють ці дані на інтерактивні схеми, таблиці та мапи, які можна легко обмінювати, не використовуючи скріншоти. Основний керівник компанії – Баррі Маккардел, 34-річний досвідчений фахівець, раніше працювавший у Palantir і PwC.

  10. Hightouch – це стартап, заснований Джошем Керлом, Кашишем Ґупто (генеральним директором) та Техасом Маногаром. Компанія отримала капітальні інвестиції на суму $92 млн, а приблизний виторг у 2022 році склав $10 млн. Серед провідних інвесторів Hightouch виступають Afore Capital, Amplify Partners, Bain Capital, Iconiq та YCombinator.Цей стартап синхронізує інформацію про споживачів своїх клієнтів, таких як Warner Music, PetSmart і Cars.com, з інструментами від Salesforce і Facebook Ads.

  11. Засновниками Jellyfish є Філ Брейден, Девід Ґаурлі та Ендрю Лау, який виступає генеральним директором компанії. Загальний обсяг капітальних інвестицій в Jellyfish складає $117 млн, а орієнтований виторг на 2022 рік становить $13 млн. Серед провідних інвесторів Jellyfish виступають Accel, Insight Partners, Tiger Global Management та Wing Partners. Генеральний директор Jellyfish, Ендрю Лау, разом з іншими співзасновниками компанії, Девідом Ґаурлі та Філом Брейденом, познайомився ще 20 років тому, працюючи на Endeca – пошуковій системі для електронної комерції, за яку Oracle у 2011 році заплатив понад $1 млрд. В 2017 році вони вирішили обговорити ідею для власного стартапу і одноголосно заявили, що не бажають пов'язувати свій проект з інженерною сферою. Ця ідея стала основою для їхнього стартапу.

  12. Засновниками Kandji є Марк Дотерс, Адам Петтіт (гендиректор) та Веслі Петтіт. Загальний обсяг капітальних інвестицій в Kandji складає $188 млн, а орієнтований виторг на 2022 рік становить $19 млн. Серед провідних інвесторів Kandji виступають Addition, Felicis, First Round Capital, Greycroft та Tiger Global Management. Заяви про те, що продукти Apple почали активно проникати у корпоративний світ, можна вважати досить точними. Адам Петтіт, 34 роки, та його співзасновники вирішили використати цей тренд, спрощуючи компаніям захист та управління продуктами Apple. Головний продукт Kandji, яким користуються компанії Sisense в галузі програмного забезпечення та видавець ігор Tilting Point, робить процес захисту та управління продуктами Apple надзвичайно простим завдяки хмарній інфраструктурі.

  13. Засновниками Labelbox є Деніел Расмусон, Браян Ріґер та гендиректор Ману Шарма. Загальна сума капітальних інвестицій в компанію становить $189 млн, а приблизний виторг на 2022 рік складає $20 млн. Серед провідних інвесторів Labelbox виступають Andreessen Horowitz, B Capital Group, First Round Capital, Gradient Ventures, Kleiner Perkins та SoftBank. Правильні дані, особливо ті, які є ключовими для розвитку штучного інтелекту, набувають великого значення лише в тому випадку, якщо їх можна знаходити та використовувати належним чином. Стандартизація та маркування даних, а також зменшення перешкод на шляху до них – це основна мета, на яку спрямована діяльність компанії Labelbox. Гендиректор Ману Шарма, 32 роки, іммігрант з Індії, заснував цю компанію у 2018 році. Зараз такі компанії, як OpenAI, Procter & Gamble і Google, використовують програмне забезпечення Labelbox для управління даними та створення штучної інтелектуальної продукції.

  14. Створена близнюками Вега-Санз, які народилися у Флориді та виростали на невеликій фермі, Lula стала їхнім наступним підприємницьким викликом. Засновники, Меттью Вега-Санз (гендиректор) та Майкл Вега-Санз, доросли до своєї першої стартап-пригоди, запускаючи додаток для оренди автомобілів для студентів, ще коли проживали в університетському гуртожитку. Пандемія COVID-19 зруйнувала їх попередній бізнес, пов'язаний з орендою автомобілів для туристів, і тоді брати заснували Lula. Ця нова компанія спеціалізується на страхуванні автомобілів на період безпосереднього використання, а їхній технологічний підхід дозволяє оцінювати ризики. Серед цільової аудиторії Lula - платформи каршерінгу, такі як Turo і Getaround. Протягом минулого року компанія заробила близько $20 млн, що вражає, особливо враховуючи те, що всього три роки тому брати були в боргу на $2000.


  15. Medallion заснований Дереком Ло (генеральним директором), на даний момент привертає інвестиції на суму $85 млн. Орієнтований на автоматизацію нудної адміністративної роботи в галузі охорони здоров'я, особливо підтвердження медичних ліцензій та включення лікарів до страхової системи. За результатами 2022 року виручка компанії становить $13 млн. Провідними інвесторами є GV, Sequoia Capital і Spark Capital. Дерек Ло, 28 років, заснував Medallion у березні 2020 року. Поточно в Medallion понад 300 клієнтів, проте у США є більше 6000 лікарень, що вказує на широкий потенційний ринок для компанії. Ло наголошує, що це лише маленька частина можливостей, доступних для розвитку компанії.

  16. Компанія Merge, заснована Ґілом Фейґом (генеральним директором) та Шенсі Діном, привернула інвестиції на суму $75 млн. За підсумками 2022 року їхній надхненний виторг склав $8 млн. Основні інвестори включають Accel, Addition та NEA. Перед заснуванням Merge у 2020 році найкращі друзі, Фейґ і Дін, обидва 30 років, провели багато часу спілкуючись з більш ніж сотнею компаній, щоб розібратися з їхніми проблемами у використанні API. В результаті вони висунули власне рішення: об'єднаний API, який об'єднує сотні різних інструментів в одному місці. За словами Фейґа, деякі зі співрозмовників були початково скептично налаштовані, але сьогодні корпоративні клієнти, такі як Calendly і Gong, вже користуються їхнім рішенням.

  17. Monarch Tractor, заснований Карло Мондаві, Закарі Омогундо, Правін Пенметса (генеральним директором) і Марком Шваґером, втратив $116 млн інвестицій, але приніс приблизно $22 млн доходу в 2022 році. Серед провідних інвесторів компанії виступають Astanor Ventures та Musashi Seimitsu Industry. Monarch Tractor спеціалізується на створенні автономних електричних тракторів, спрямованих на зниження витрат фермерів і забезпечення екологічності. Засновники, такі як Пенметса, Шваґер і Омогундо, мають досвід роботи над технологіями автопілоту та іншими інженерними викликами. Сам Мондаві є четвертим поколінням винороба.

  18. Pendulum Therapeutics, заснований Джимом Булларом, Колін Каткліфф (генеральною директоркою) і Джоном Айдом, отримав капітальні інвестиції на суму $116 млн і приносив близько $11 млн виторгу у 2022 році. Серед провідних інвесторів компанії виступають Meritech Capital, Sequoia Capital і True Ventures. В основі створення Pendulum лежить особистий досвід Колін Каткліфф. Її донька народилася передчасно і перші дні життя провела в інтенсивному відділенні, де приймала антибіотики. Пізніше в дитини розвинулися метаболічні проблеми та чутливість до різних продуктів. Каткліфф, яка є докторкою біохімії та молекулярної біології, виявила, що діти, які на ранніх етапах життя отримували антибіотики, стають вразливими до хронічних хвороб, таких як астма, ADHD, діабет та інші, через вплив антибіотиків на "добрі" бактерії у травній системі.

    Цей відкриття стало відправною точкою для заснування Pendulum Therapeutics у 2012 році. Протягом шести років компанія провела клінічне дослідження, яке підтвердило успіх їхнього головного пробіотика, який контролює рівень глюкози і допомагає управляти діабетом 2-го типу. З того часу Pendulum розробила і випустила інші продукти для підтримки здоров'я травної системи.

    Початок стартапу, пов'язаного з мікробіомом, був непростим. Каткліфф поділилася, що отримала кілька відмов від інвесторів Кремнієвої долини, перш ніж залучити $300 000 фінансування (у формі конвертованої облігації) від Mayo Clinic у 2014 році.

    На сьогоднішній день, крім венчурних фірм, Pendulum Therapeutics підтримує відома акторка Геллі Беррі, яка сама має діабет, як інвестор-ангел та головна директорка з комунікацій.

  19. Quince, заснований Сідом Ґупто (генеральним директором), Сурабом Магаджаном та Зуну Міттал, зібрав у себе капітальні інвестиції на суму $141 млн і зареєстрував приблизно $140 млн виторгу у 2022 році. Серед провідних інвесторів компанії знаходяться 8VC, Basis Set Ventures, Founders Fund, Insight Partners та Wellington Management. Що стосується Quince, то завдяки своєму безпосередньому зв'язку з виробниками він може надати значні знижки на високоякісні товари, такі як кашемірові светри за $50 або шовкові сукні за $60. 43-річний Ґупта, який здобув багатий досвід у сфері приватного капіталу, раніше керував мережею вишуканих кондитерських магазинів Lolli & Pops.

  20. Sardine, заснований Адітіа Ґоелем, Соупсом Ранджаном (генеральним директором) та Західом Шейхом, залучив $75 млн і мав приблизний виторг у 2022 році на рівні $10 млн. Серед провідних інвесторів компанії виступають Andreessen Horowitz та XYZ. Сардін використовує свою програмну платформу для виявлення фінансових шахраїв, більшість з яких вже пройшли стандартну перевірку банків, розповідає Соупс Ранджан, який наразі відіграє роль генерального директора компанії. В минулому він очолював відділ фінансових злочинів у необанку Revolut та відповідав за захист даних на криптобіржі Coinbase. Основний фокус Sardine - це моніторинг платіжних потоків та транзакцій. Більшість попередніх клієнтів компанії були з сфери криптовалют, включаючи відому платформу FTX. Ранджан стверджує, що зараз його компанія співпрацює також з більш традиційними фінтех-підприємствами. Він впевнений, що якщо вдалося розібратися з шахрайством у сфері криптовалют, то можливо розібратися з ним будь-де.

  21. SentiLink, заснований Максом Блуменфельдом та Нафталі Гаррісом (генеральним директором), залучив $84 млн і мав приблизний виторг у 2022 році на рівні $25 млн. Серед провідних інвесторів компанії виступають Andreessen Horowitz та Craft Ventures. Злочинці, щоб уникнути виявлення правоохоронцями, вдосконалили методи маніпуляції особистими даними, створюючи схеми шахрайства. Вони використовують особисту інформацію реальних осіб, часто номер соціального страхування, для створення фіктивних фінансових історій. Шахраї беруть кілька кредитів, ретельно їх погашають, щоб створити позитивну кредитну історію, а потім беруть значно більший кредит, який не планують повертати. Гарріс і Блуменфельд, обом 31 року, зіткнулися з цим видом шахрайства ще у 2016 році, працюючи в компанії Affirm. Через рік вони заснували SentiLink, яка використовує машинне навчання та спільну роботу операторів для запобігання шахрайствам у банках, кредитних установах та інших організаціях.

  22. Silo Technologies, створений Ештоном Брауном (генеральним директором) та Антоніо Бустаманте, залучив $72 млн капітальних інвестицій і мав приблизний виторг у 2022 році на рівні $10 млн. Серед провідних інвесторів компанії виступають Andreessen Horowitz, Haystack, Initialized Capital, Koch Disruptive Technologies та Tribe Capital. Всього п'ять років тому фермери, які пропонували значні партії огірків або полуниці для продажу, використовували традиційний метод надсилання листів чи повідомлень потенційним покупцям, а потім чекали на відповідь. Такий підхід може підходити для продажу великих покупок, наприклад, гіперзвукових літаків або програмного забезпечення для B2B, але не діє для товарів, які швидко псуються. Браун, який має 33 роки, навчив програмне забезпечення компанії на основі даних зі згаданих листів і повідомлень, а потім автоматизував процес закупівлі. Останнім часом Silo розширила свій функціонал для фермерів, включаючи банкінг, керований колишнім керівником відділу кредитування в Amazon.

  23. Vannevar Labs, створений Бреттом Гренберґом (генеральним директором) та Ніні Мургед, привернув $91 млн капітальних інвестицій та здобув приблизно $11 млн виторгу у 2022 році. Серед провідних інвесторів компанії виступають Costanoa Ventures, Felicis Ventures, General Catalyst та Point72. Флагманське програмне забезпечення Vannevar Labs, яке має назву Decrypt, використовується Пентагоном для допомоги розвідувачам виявляти можливі загрози від ворогів США. Наприклад, Повітряні сили використовують Decrypt для аналізу технічних документів, що стосуються російських систем протиповітряної оборони. Гренберг, 32 роки, раніше інвестував у стартапи від імені венчурного підрозділу ЦРУ, а Мургед, 34, має досвід колишнього офіцера контртерористичної розвідки. Обидва засновники часто відвідують американські військові бази, де надають консультації з питань вдосконалення їхнього програмного забезпечення. Гренберг впевнений, що у них є необхідні інструменти для попередження майбутніх конфліктів.

  24. Verifiable, заснований Ніком Макаріо (генеральним директором) та Вів Раджкумар, зібрав $47 млн капітальних інвестицій та отримав приблизно $6 млн виторгу у 2022 році. Серед провідних інвесторів компанії знаходяться Джек і Сем Альмани, Craft Ventures. Однією з основних завдань, яку переважно виконують вручну люди, наймаючи їх лікарні та інші медичні установи, є перевірка кваліфікацій медичних працівників. Макаріо, 39-річний серійний підприємець, заснував Verifiable у 2020 році разом із своїми колегами з уявленням, що машини можуть здійснювати такі перевірки швидше та точніше, ніж люди. Ймовірно, він дійсно правий. За словами Макаріо, деякі з їх клієнтів повідомляють про скорочення часу на перевірку на понад 70%. На сьогоднішній день серед клієнтів техаської компанії налічується близько 400 000 медичних установ


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все