Honda представила нову серію електрокарів: легкі, спортивні та зі ШІ

  • 12 января, 13:36
  • 4056
  • 0

Honda анонсувала нову серію електромобілів під назвою Honda 0 (zero) Series. Йдеться, що вони зовсім не схожі на ті важкі, громіздкі машини, які сьогодні можна побачити на дорогах. Компанія хоче створити легкі, спортивні електрокари з розумними функціями.

Перша модель під назвою Saloon буде схожа на седан. Вона матиме низький кузов, який покращує аеродинаміку, та унікальні фари. Всередині буде мінімалістичний дизайн з одним центральним дисплеєм та яскравим підсвіченням.


Інший концепт-кар має назву Space-Hub. Він схожий на мінівен з великим дахом, просторим салоном та широкою оглядовістю. Така простора машина слугувати майбутніми безпілотними таксі.

Honda також представила новий логотип H, який використовуватиметься виключно для електромобілів наступного покоління.

Нові Honda Zero зможуть підтримувати безпілотний режим частково або повністю. Кермо може висуватися за потреби ручного керування, а розумні системи, як Honda Sensing, допоможуть водієві стежити за дорогою та їхати безпечно.

Honda також збирається додавати більше штучного інтелекту у свої машини. Він аналізуватиме вподобання водія та рекомендуватиме маршрути за допомогою GPS.

Згідно з анонсом, нові Honda Zero мають бути:

  1. легкими та спортивними завдяки досвіду автовиробника у Формулі-1
  2. ефективними та економними завдяки новим батареям та технологіям
  3. розумними та безпілотними з різними рівнями автоматичного керування
  4. зі штучним інтелектом для персонального комфорту та безпеки

Планується, що перші Honda Zero можна буде побачити на дорогах США у 2026 році, а потім вони будуть з’являться в Японії, Азії, Європі, Африці, на Близькому Сході та в Південній Америці. Ціни на електрокари поки не розкривають.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все