Хто готовий до 5G: сусідні, і не тільки, держави

  • 26 ноября, 09:21
  • 4795
  • 0

Як нещодавно стало відомо, тестування технології мобільного інтернету та зв’язку 5G в Україні пройде з 1 грудня 2019 року по 31 травня 2020 року. До перших офіційних тестів залишилося не так аж і багато часу. Однак, досі залишається під питанням, коли саме усі мобільні оператори України зможуть запустити технологію 5-го покоління. 

Припускається, що це станеться не скоріше 2021 року. Хай там як, ми вирішили з’ясувати, в яких сусідніх країнах нашої держави з’явився 5G та на якій стадії проходить цей процес. Інформація, зібрана для цього матеріалу, взята зі сайту компанії Ookla. Кого цікавлять деталі, переходьте за посиланням.

Сусідні країни України з 5G та деякі інші країни

Країна
Мережа 5G присутня і є можливість придбати пристрої з підтримкою цієї технології
Мережа 5G присутня, але число доступних пристроїв є обмеженим
Технологія 5G проходить тестування і/або недоступна для використання
Австрія
22
-1
Болгарія--3
Велика Британія65--
Греція--2
Естонія-1-
Іспанія16-9
Італія8-4
Канада--5
Китай85-29
Кувейт144--
Німеччина24-1
Південна Корея181--
Польща-14
Росія--7
Румунія11-1
Словаччина--1
США3521-
Угорщина1-2
Франція--17
Чехія--2
Швейцарія526--
Японія--3

* в таблиці наведені цифри, які означають кількість веж з технологією 5G

Хто готовий до 5G: сусідні, і не тільки, держави

Вразило, наскільки Швейцарія, Південна Корея та Кувейт готові до технології швидкого зв’язку 5-го покоління. Зрештою, ці країни не просто готові, а вже активно використовують 5G та пристрої з цією підтримкою. 

Найбільшу кількість веж зафіксовано у таких містах та їхніх околицях: Берн та Цюрих (Швейцарія), Ель-Кувейт (Кувейт) та Сеул (Південна Корея). Щодо найбільшої країни за кількістю веж з підтримкою 5G, Швейцарії, то там проходять масові протести, де люди виступають проти веж з 5G, оскільки вони можуть свторити значний ризик для здоров’я. 

Хочемо ми цього чи ні, але 2020 рік стане роком активного застосування технології 5G по цілому світі. За цією технологією майбутнє і великі можливості, які стосуються будь-якої галузі. У 2020 році ми вже побачимо достатню кількість доступних смартфонів з підтримкою цієї технології. Це не означає, що вони коштуватимуть в межах ≈ ₴ 3-5 тис., а значно дорожче, однак явно менше ≈ ₴ 30 тис. Про це вже неодноразово заявляли такі компанії як Xiaomi, Realme та інші. Підтягуватимуться в тому ж напрямку і такі гіганти як Samsung, Huawei, Vivo чи Oppo. Це все не означає, що всі відразу поженуться за цими технологіями, однак це означає, що нам цього не оминути.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все