IBM звинуватила Airbnb у використанні технологій компанії для «побудови свого бізнесу»

  • 14 марта, 14:51
  • 4061
  • 0

IBM подала позов до сервісу для пошуку і оренди житла Airbnb, звинувативши компанію в незаконному використанні чотирьох своїх патентів. Про це пише Financial Times.

Компанія вважає, що Airbnb побудувала бізнес за допомогою патентів на технології «надання реклами в інтерактивному сервісі» і «поліпшеної навігації з використанням закладок».

Після шести років безуспішних спроб домовитися з Airbnb і укласти розумну ліцензійну угоду у IBM не залишилося інших варіантів захисту своїх інтелектуальних прав, крім звернення до суду, заявили в компанії.

У Airbnb назвали звинувачення бездоказовими, зазначивши, що рішення суду підтвердить правоту сервісу.

Останні 27 років IBM очолювала список американських компаній, які отримують найбільшу кількість патентів на рік, нагадує FT. Вона використовувала своє портфоліо для судових розглядів з технологічними компаніями протягом останніх десяти років, зазначає видання.

У кількох випадках IBM посилалася на патент 7,072,849, в тому числі в останньому позові. Компанія оформила його в 1988 році як частину Prodigy, який IBM називає «передвісником сучасного інтернету». Наприклад, патент пов'язаний з технологією «уявлення реклами одночасно з сервісними додатками на призначеному для користувача терміналі, налаштованому як система прийому».

У трактуванні IBM агрегатор пропозицій оренди житла та відгуки на Airbnb - це сервісні додатки, а термінал - пристрій, за допомогою якого користувач заходить на сайт, пише видання.

Ті ж доводи IBM приводила в тяжбі з сервісом знижок Groupon, який в 2018 році погодився заплатити $ 57 млн і закінчити дворічний розгляд, відзначає FT. У 2013 році патент був частиною позову IBM до Twitter: в результаті компанія уклала угоду і купила у корпорації 900 патентів на загальну суму $ 36 млн.


Теги: ibm airbnb
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все