IT-експерти розповіли про найпоширеніші загрози для геймерів

  • 18 февраля, 10:44
  • 4204
  • 0

Фахівці міжнародної IT-компанії ESET, яка є експертом в області кібербезпеки, розповіли про найпоширеніші загрози, з якими стикаються в мережі любителі онлайн-ігор. 

«За останні кілька років захоплення іграми стає професійним заняттям для деяких користувачів, а кіберспорт продовжує набирати все більших обертів і отримує всесвітнє визнання. Але з популярністю онлайн-ігор зросла кількість можливих ризиків, з якими можуть зіткнутися любителі ігор», - зазначають IT-фахівці.

IT-експерти розповіли про найпоширеніші загрози для геймерів

Для отримання переваги деякі гравці можуть використовувати проти суперників скрипти і спеціальні модифіковані програми, які дозволяють, наприклад, визначати траєкторію пострілу, час відновлення здібностей супротивників і автоматизувати деякі механізми. 

ESET повідомили, що гра на конкурентному рівні, як правило, проходить на захищених серверах Valve Anti-Cheat, які виявляють різні модифіковані програми і скрипти на пристрої користувачів. Однак існують способи обходу цієї системи. Зокрема, була виявлена причетність професійних гравців до використання модифікованих програм, замовлених на хакерських форумах. 

«У разі виявлення підозрілих дій під час гри геймери можуть повідомити про це виробника. На професійній арені подібні дії призводять до заборони подальшої гри, сплати штрафів та інших санкцій», - додали експерти ESET. Іншою загрозою для геймерів, на думку IT-фахівців, можуть бути різні типи шкідливих програм. 

Одним з механізмів виключення активних гравців з гри, є атака за допомогою програм-вимагачів. Як правило, такі атаки здійснюються спеціально для блокування ігрових файлів, що у свою чергу призведе до вилучення гравця з учасників важливого матчу. В результаті можлива втрата доступу до даних і фінансові витрати для їх відновлення або сплати викупу. 

Ще однією загрозою для геймерів є програми для зчитування натиснень клавіатури. Як правило, такі шкідливі програми використовуються для крадіжки даних гравця при вході в систему з метою отримання доступу до облікового запису і подальшого блокування. Крім цього, жертва може втратити все, що було в її записі: звання, розблоковані або придбані речі та інші цінності. Також при підключенні кредитної карти до аккаунту зловмисники можуть здійснювати покупки коштом жертви. 

Крім того, експерти ESET попереджають геймерів про DDoS-атаки, які призводять до затримки між діями користувача і реагуванням сервера, на якому йде гра. 

«У кіберспорті доводиться приймати рішення за секунди, і відставання може мати вирішальну роль у фіналі гри. Як і конкретні гравці, так і всі члени команди можуть стати жертвами атак для погіршення результатів гри», - пояснили IT-експерти. Жертвами такого виду атак стають не тільки любителі ігор, але і такі компанії, як Microsoft і Sony. 

Для безпеки активних гравців під час ігор спеціалісти радять використовувати надійне рішення для захисту пристроїв, регулярно перевіряти безпеку мережі і використовувати VPN під час онлайн-ігри. 

В Україні щодня фіксується близько 300 тис. нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування. 

Джерело: unian.ua 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все