Китай назвав себе світовим лідером за кількістю стартапів-єдинорогів

  • 23 октября, 12:45
  • 5002
  • 0

За підрахунками шанхайської компанії Hurun Report, Китай вперше обійшов США за кількістю стартапів з оцінкою $ 1 + млрд, повідомляє Quartz.

У своїй країні аналітики знайшли 206 стартапів-єдинорогів - у США тільки 203. Третє місце з великим відривом займає Індія (21 стартап), за нею йде Великобританія (13), а також Німеччина та Ізраїль (по 7 стартапів).

Китай назвав себе світовим лідером за кількістю стартапів-єдинорогів

Всього автори Hurun Global Unicorn List 2019 cтаном на 30 червня 2019 року нарахували 494 єдинорогів в 24 країнах світу. Вік розглянутих компаній не перевищує 20 років.

Найдорожчими стартапами Китаю є Ant Financial - фінтех- «дочка» Alibaba з оцінкою $ 150 млрд, Bytedance - батьківська компанія соцмережі TikTok (близько $ 75 млрд) і райдшерінговий гігант Didi ($ 50 + млрд).

Саму велику оціночну вартість серед американських єдинорогів мають нью-йоркська софтверна компанія Infor (близько $ 49 млрд) і виробник електронних сигарет JUUL (близько $ 48 млрд). Хоча оцінка останнього на тлі досліджень про шкоду вейпінга кілька знизилася.

Стартапи представлені в 25 різних галузях. Найбільш «масовими» стали онлайн-торгівля (68 стартапів), фінтех (56), хмарні технології (44) і штучний інтелект (40).  

Китай назвав себе світовим лідером за кількістю стартапів-єдинорогів

Це перший звіт, згідно з яким в Китаї більше єдинорогів, ніж в США. Так, в недавно оновленому рейтингу CB Insights числиться понад 200 американських компаній - майже вдвічі більше, ніж китайських. Quartz зазначає, що це може пояснюватися відмінностями в методології Hurun і CB Insights. Разом з тим видання звертає увагу, що в рейтингу китайських авторів оцінка коворкінгу WeWork ще дорівнює $ 30 млрд. Не так давно вона знизилася до $ 7-8 млрд.

Це перший подібний звіт Hurun Report. Раніше компанія становила щорічні рейтинги китайських китайських мільярдерів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все