Кого шукали ІТ-роботодавці у вересні 2021 та що пропонували

  • 24 сентября, 05:04
  • 4035
  • 0

 18% усіх актуальних вакансій вересня на кадровому порталі grc.ua становлять вакансії зі сфери ІТ. 

Найбільш запитуваними є фахівці зі сфери програмування, розробка – 19% усіх актуальних вакансій категорії. Це найбільший показник, який суттєво обходить запити на інші IT спеціальності. На другій та третій позиції найбільш затребуваних спеціальностей - інженери (7%) та підтримка/нelpdesk (6%). 

 

На четвертій позиції - аналітики,  спеціалісти з управління проектами та системні адміністратори. П’яте місце займають експерти з телекомунікацій, тестувальники та спеціалісти з продажів в ІТ.

Якщо розглядати сферу інформаційних технологій з боку пропонованої оплати праці по відкритих вакансіях, за статистикою порталу, можна вирахувати приблизну середню заробітну плату. По Україні пропонована у вакансіях сфери IT середня оплата праці становить 58 000 грн. Цікаво, що 42% вакансій пропонують оклад від 31 700 грн. Ще 27% роботодавців пропонують компенсацію від  57 400 грн.  16% пошукачів можуть розраховувати на заробітну плату від 83 200 грн. Компенсація від 108 900 грн доступна 15% вакансій. 

Якщо порівняти рівень заробітної плати у спеціалістів, які працюють за одним фахом, але у різних напрямках бізнесу, то найвищий рівень компенсації у розробників банківського програмного забезпечення. Середній оклад спеціалістів цього напрямку становить 78 200 грн.  Трохи менше (77800 грн). пропонують для спеціалістів з управління проектами. Середній рівень заробітної плати у галузі розробки ігрового ПЗ становить 73 600 грн.

 

Спеціалісти з системної інтеграції  можуть розраховувати на середню компенсацію у 71 600 грн. Звісно, якщо спеціаліст має вражаючий досвід роботи, вільну англійську тощо, він може розраховувати на компенсацію значно вище середнього рівня. Спеціалісти, які шукають собі роботу в галузі САП (Системи автоматизованого проектування), можуть претендувати на середню заробітну плату у 69 300 грн. Середня компенсація розробників становить 67 500 грн, але знання популярних мов та вузькоспеціалізовані навички значно підвищують «вартість» пошукача. Так, наприклад, фронтенд-розробник на React з досвідом роботи на JavaScript(es6), TypeScript, React.js, HTML/SASS, UI dev та картографічними сервісами може розраховувати на компенсацію до 100 тис. грн. Аналогічна ситуація і з іншими популярними напрямками  -  рівень заробітної плати ІТ-спеціаліста може дуже сильно коливатися. Додатково, майже усім ІТ-спеціалістам пропонують медичне страхування, річні бонуси, оплату спортивних абонементів та інші корпоративні «приємності». 

IT сфера розвивається рекордними темпами і поки що не спостерігається ніяких різких спадів. Враховуючи сьогоднішні показники та статистику запитів, можна прогнозувати, що потреба у спеціалістах галузі інформаційних технологій не зменшиться найближчим часом.




Теги: робота
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все