Кожен другий користувач стає жертвою кіберзлочинців: дослідження

  • 31 января, 08:26
  • 4561
  • 0

Компанія Lenovo провела власне дослідження щодо обізнаності користувачів в питаннях кібербезпеки. За даними компанії, кожен другий користувач мережі хоча б раз ставав жертвою кіберзлочинців.

Жертвою кіберзлочинців може стати будь-хто. Вам не обов’язково бути керівником великої компанії або знаменітістю, часто від атак хакерів страждають звичайні люди. Під загрозою витоку даних у загальний доступ у людей можуть вимагати гроші. Тож наскільки люди піклуються про свою кібербезпеку?

Деталі дослідження

За даними Lenovo, 61% інтернет-користувачів переконані, що з легкістю впораються з кібератаками.

Кожен другий користувач стає жертвою кіберзлочинців: дослідження
Результати дослідження Lenovo

Ті, хто турбуються про безпеку в мережі, передусім переймаються захищеністю особистих даних (73%) та можливими фінансовими втратами (69%). У свою чергу користувачі найменше бояться репутаційних втрат (26%) та зниження продуктивності роботи пристроїв (28%).

Лише 3% користувачів не бояться стати жертвами кіберзлочинів. Решта 97% – шукають способи себе захистити, але водночас недооцінюють реальні загрози. 23% опитаних вважають, що звичайної обережності в інтернеті достатньо, щоб не втратити власні дані. Думаєте, лише реальний світ може бути жорстоким та небезпечним? Сьогодні на дітей та дорослих чекає дедалі більше загроз у цифровому просторі,
– зазначив генеральний директор Lenovo в Україні Тарас Джамалов.

Які способи захисту найчастіше використовують

Двофакторна автентифікація вважається одним із найнадійніших типів захисту інформації. В банківській справі її використовують 73% користувачів, а ось для соціальних мереж – лише 35%, чим спрощують доступ кіберзлочинцям.

Не меншнадійною вважають біометричну автентифікацію, її обирає 54% користувачів. Найчастіше використовують відбиток пальця (43%) або ж розпізнавання обличчя (21%). Найрідше – автентифікацію за райдужною оболонкою ока (6%) та за допомогою підпису (6%).

Використовуйте надійні способи захисту та уважно ставтесь до підбору пароля. Якщо це можливо, то використовуйте двофакторну автентифікацію. Також слідкуйте за тим, що ви постите в соцмережах і до яких даних на смартфоні чи персональному комп'ютері даєте доступ.

Джерело: 24tv.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все