Lego-стіна і привиди на стелі у офісі CharStudio

  • 18 октября, 09:07
  • 4715
  • 0

Яскравий декор, тематичні мітінг-руми і стіни, на яких можна малювати — коли приходиш в офіс CharStudio, то відразу розумієш, що тут творять радість. Кожен куток нагадує дитячу мрію, яка раптом здійснилась: є Lego, комікси, настільні ігри, цукерки й багато усмішок. Як робити ігри й створити в офісі домашню атмосферу — розповідаємо про CharStudio.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

Хто це?

CharStudio — це компанія, яка створює ігри у жанрі "пазл". Її заснували 8 років тому двоє братів — Ігор і Ярослав Чарковські.

Найвідоміші проєкти: Christmas Sweeper 2, Christmas Sweeper 3, Easter Sweeper, Sweethearts, FarmCharm, Sweet Candies 2.

Про офіс

Офіс CharStudio знаходиться на шостому поверсі офіс-центру “Оптіма Плаза” у Львові. Команда переїхала сюди в лютому 2019 року. Потрапити всередину можна тільки з перепусткою. В самому офісі дуже домашня атмосфера — всі залишають взуття та верхній одяг у шафі й ходять в тапочках. Приміщення декороване елементами і персонажами з класичних відеоігор — тут є велетенський Пакман, який “ловить” привидів, що розбіглись по стелі, окремі кімнати теж мають відповідний дизайн.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

Відразу при вході є Lego-стіна, кожен може прийти й щось поскладати. На ній є табличка з іменами членів команди — мотиваційна дошка добрих справ. В компанії діє програма “винагорода смайликами”. Працює вона просто: кожен отримує набір смайликів (фігурки лего). За кожну добру справу, яку зробив хтось із колег, можна подякувати цим смайликом — просто прикріпити фігурку під іменем доброчинця. І не важливо, з чим саме допомогли — розібратись у програмі, підвезли на роботу, зробили каву. Один “смайлик” — це $2. Кожні 10 смайликів працівник може конвертувати у рівноцінний за вартістю подарунок. Зазвичай купують щось таке, що людина давно хоче, та витрачати гроші з зарплати не планує.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

За Lego-стіною є великий мітінг-рум. У ньому проводять великі командні наради. Там добра звукоізоляція, планують поставити якісне обладнання для скайп-колів. Окрім цього, є ще 4 мітінг-руми, менші за розмірами. Кожна з них має свою назву і тематику: є “Тесла” із червоним Роадстером та скафандром на стіні, “Маріо” з грибами і кактусами, “Лего” із кубиками та “Тетріс”. Ці теми придумувала вся команда. Кімнати невеликі, затишні, там можна обговорити віч-на-віч робочі процеси чи в тиші обдумати роботу. В кімнаті “Маріо” проводять заняття з англійської мови для всіх охочих.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

Біля мітінг-румів є кімната для відпочинку. Вона світла, простора, пухнастий зелений килим робить її схожою на полянку. У рест-румі можна просто посидіти, повалятись, почитати, погойдатись на гамаках чи розім’ятись з гантелями, м’ячами або порозтягуватись на гімнастичних кільцях. Багато працівників CharStudio люблять футбол — їздять разом на тренування після роботи, проводять матчі, беруть участь у змаганнях ІТ-ліги.

В офісі є два опен-спейси — у них працюють команди. Працівники розташовані невеликими блоками, по 4 людини. В одному опен-спейсі сидять девелопери та художники, в іншому — гейм-дизайнери, тестери та топ-менеджмент. В офісі немає окремих кабінетів, всі працюють разом. На всіх поверхнях — стінах, столах, вікнах, — можна писати й малювати.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

Кухня у CharStudio велика — у ній проводять загальні наради, бо тільки тут можуть поміститись всі працівники компанії. Одна стіна повністю покрита яскравими малюнками. Є кілька столів для обідів та перекусів. На кухні стоїть холодильник, в якому завжди є молочна продукція (молоко, йогурти), соуси, згущик, “Нутелла”, арахісова паста. 

Якщо комусь чогось бракує — всі побажання можна записати на стіні біля холодильника. Для працівників є весь необхідний посуд та можливість його помити. На кухні завжди можна знайти смаколики — різні шоколадки й цукерки. Оскільки однією із цінностей CharStudio є здоровий спосіб життя, то попри солодощі для працівників купують сезонні фрукти та овочі.

Lego-стіна і привиди на стелі у CharStudio

Кіфор Ярослав, гейм-дизайнер

У компанію я прийшов понад три роки тому. Почав із посади тестувальника. Тоді ми найактивніше працювали над Christmas Sweeper 3, але також приділяли увагу іншим проєктам.

Зараз покращую ігри так, щоб це подобалось гравцям і ми при цьому добре заробляли.

Я завжди хотів мати вплив на те, що грають люди: розуміючи їхню поведінку, намагатись робити ігри кращими. Це є моїм мотивом — бути дотичним до того, що мають на виході наші користувачі.

Я застав три переїзди офісу, і щоразу ми перебирались у сучасніше, просторіше, краще приміщення. Більше затишних куточків однозначно сприяють ефективній роботі.

Бедь Володимир, технічний художник

Я прийшов у цю компанію давно, вона для мене є простором для експериментів. Тут можу і хочу використовувати нові для себе напрямки, шляхи для покращення продукції. І це класно.

Оскільки у нас вже є випрацювана технологія створення контенту для ігор, то за ціль я ставлю покращення й використання новітніх технологій — нові ефекти, анімації, програми для анімацій. У CharStudio я маю можливість цим займатись.

Бойко Олександр, девелопер

Мені завжди було цікаво гратися в ігри й дивитися, як їх створюють. Уявляти, як люди думають, що відчувають. Інколи ставив себе на місце розробника і пробував знайти якісь баги. Паралельно пробував робити свої іграшки. І затягнуло. Коли шукав роботу, то знайшов пост на Facebook, що Славіку потрібен девелопер. Написав, що хочу з ними попрацювати. Скоро буде вже 4 роки, як я є частиною CharStudio.

Тут роблю цікаві речі, ті, які мені подобаються. Сам офіс класний, в компанії приємна атмосфера, подобаються люди і відношення. Я приходжу на роботу і не відчуваю дискомфорту. Тут є кава та смаколики, зручне робоче місце й гарна зона відпочинку. Ніхто не прив’язує до батареї. В офісі мені дуже подобаються рест-рум і куточок, де стоїть кавомашина.

Трубка Марина, гейм-дизайнер

У компанію я прийшла три місяці тому. Хотіла знайти сімейну атмосферу, де ми будемо всі переживати за продукт, де кожна людина буде за щось відповідати. 

Плюс цієї компанії в тому, що ти тільки щось придумав, обговорив і відразу можеш це реалізувати. Це було моє перше враження і воно поки що не змінилось.

Тут цікаві продукти і компанія досить швидко адаптовується до ринку. Вони готові експериментувати не тільки над своїми продуктами і випускати нові жанри, а також змінювати процеси всередині команди. Якщо є якісь незручності, то всі пропозиції приймають дуже швидко. 

Атмосфера мотивує зробити топову гру, про яку весь світ знатиме і пам’ятатиме. Це найкращий офіс, в якому я працювала взагалі за свою кар’єру, а я в ІТ вже понад 10 років.

Джерело: lviv.com


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все