Ми відмовляємося від ноутбуків з 16 ГБ оперативки! (у деяких моделях, звісно)

  • 17 августа, 13:42
  • 4060
  • 0


Згідно з підрахунками, одна вкладка браузера в середньому використовує близько 100 МБ оперативної пам’яті. Зазвичай ми відкриваємо їх десятками. І попри всі інструменти ОС з оптимізації споживання ОЗП, ситуація набуває класичного вигляду “більше означає краще”.

Найбільш ця тенденція проявилася в преміальному сегменті ноутбуків і флагманській моделі ASUS ExpertBook B9 OLED, яку обирають керівники та вимогливі високомобільні фахівці. У 2024 році попит на оновлену конфігурацію цього ноутбука з новими процесорами Intel Series 1 і 16 ГБ ОЗП LPDDR5 є суттєво меншим порівняно з конфігураціями, оснащеними більшим обсягом оперативної пам’яті. Переважна частка замовлень припадала саме на моделі з 32 або ж 64 ГБ оперативки. Тож, у відповідь на запити ринку, у майбутньому флагмани лінійки ExpertBook, що постачатимуться в Україну, матимуть щонайменше 32 ГБ ОЗП.

Нагадаємо, що ExpertBook B9 OLED є топовою моделлю корпоративних мобільних ПК ASUS. Цей ноутбук із 14-дюймовим OLED-екраном в ультракомпактному корпусі, який за своїми габаритами тотожний 13,3-дюймовим моделям для широкого загалу користувачів, важить лише 990 грамів. Його визнано найлегшим у світі 14-дюймовим бізнес-ноутбуком з OLED-дисплеєм. Рекордно малу вагу забезпечує корпус із магнієво-літієвого сплаву, а загалом конструкція ноутбука відповідає мілітарному стандарту MIL-STD 810H, а також додатковим критеріям надійності ASUS. Оснащення пристрою передбачає сучасні процесори Intel Core 5/7, до 64 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 та SSD місткістю до 2 ТБ. Лептоп обладнаний новітніми комунікаціями включно з модулем NFC та двома портами Thunderbolt 4. Він пропонує підтримку ШІ-застосунків, як сторонніх, так і нативних Windows-інструментів, сервісів і програм для творчості й комунікацій, зокрема ASUS AI Audio та ASUS AI Camera. Ноутбук ExpertBook B9 найліпшим чином пристосований для швидкого й комфортного виконання широкого кола завдань і наділений непересічною автономністю.

Звичайно, переважна більшість моделей ноутбуків ASUS на нашому ринку продовжать пропонуватися з 16 ГБ оперативної пам’яті. Проте щодо флагманської моделі корпоративного класу, якою є ноутбук B9403 на новій апаратній платформі Intel Series 1, ми прийняли рішення конфігурувати її виключно 32 або 64 ГБ ОЗП, потужними процесорами не нижче рівня Intel® Core™ 7 150U та SSD на 1 ТБ. Інколи, під запит для проєкту, де передбачається робота користувачів у хмарі і обсяг накопичувача не суттєвий, ноутбук буде пропонуватися з SSD місткістю 512 ГБ. Тож ми свідомо відмовляємося від B9403 з 16 ГБ пам’яті на користь конфігурацій з 32 та 64 гігабайтами ОЗПЦе вже такий сегмент, де необхідна безкомпромісність і швидкість, а 16 ГБ стає замало.

ASUS ExpertBook B9 OLED. Процесор Intel® Core™ 7 150U, 64 ГБ оперативної пам’яті, 2 ТБ M.2 NVMe в максимальній конфігурації.

Похожие материалы

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все