Microsoft і екологічні обіцянки

  • 20 января, 14:32
  • 5011
  • 0

Здається, технологічна галузь, нарешті, турбується про зміни клімату, оскільки Microsoft оголосила про план подолати негативні вуглецеві викиди до 2030 року.

Коли пожежі в Австралії в останні місяці досягли безпрецедентного рівня, занепокоєння щодо зміни клімату досягло нових висот. На жаль, великі технології - не дивлячись на інноваційну прогресивну галузь - не надто турбуються про екологію, окрім кількох ініціатив та пожертв.

Microsoft і  екологічні обіцянки

Цей крок від Microsoft може підштовхнути більше технологічних гігантів, щоб серйозніше поставитися до кліматичної кризи та докласти зусиль, щоб справді поставити майбутнє планети на перше місце.

Обіцянки Microsoft по усуненню вуглецевого сліду

Microsoft оголосила про план зробити компанію екологічнішою до 2030 року. Це означає, що Microsoft хоче досягти негативного рівня викиду вуглецю, а до 2050 року повністю усунути наслідки за весь час з моменту свого заснування в 1975 році. 

"Світові потрібно буде досягти чистого нуля, а ті з нас, хто може дозволити собі рухатись швидше та йти далі, повинні це зробити", - заявив Брейд Сміт, президент Microsoft, в повідомленні. "Саме тому сьогодні ми оголошуємо амбітну мету та новий план зменшити та знищити наслідки викидів вуглецю в Microsoft".

Microsoft також оголосила, що інвестує 1 мільярд доларів протягом наступних чотирьох років у новий "кліматичний інноваційний фонд для прискорення глобального розвитку технологій скорочення, захоплення та вилучення вуглецю", що є значною інвестицією.

До 2025 року компанія планує повністю перевести внутрішній автопарк на електромобілі, а центри обробки даних і будівлі на поновлювані джерела енергії. Щоб усунути власний вуглецевий слід, Microsoft займеться посадкою дерев, секвестрацією вуглецю, біоенергетикою зі зв'язуванням і зберіганням вуглецю і іншими способами. 

Зелені обіцянки в технічній галузі

Microsoft є одним із найбільш свідомих технологічних гігантів, але є і інші приклади. Amazon, Apple та десятки інших компаній мають істотний вплив на навколишнє середовище, і варто примусити їх взяти на себе серйозні зобов’язання, особливо якщо врахувати, що в 2017 році за 100% відповідали лише 100 компаній викиди парникових газів на планети.

Наприклад, Amazon взяла на себе зобов'язання подолати негативні вуглецеві викид до 2040 року. Apple і Google зобов'язалися виконувати Паризькі кліматичні угоди.

Реальність така: зміни не будуть легкими щодо вирішення проблеми клімату. Галузям доведеться зробити величезні інвестиції для реального впливу. А Microsoft дає хороший приклад.


Теги: Microsoft
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все