Мій ігровий шлях та ігрові девайси

  • 22 марта, 14:26
  • 4057
  • 1

Діло було у 2013 році, на мій день народження я отримав PSP 3000 і був дуже щасливий, бо це був квиток у портативний геймінг і GTA:VC Stories у моїй кишені, яку я дотепер обожнюю, навіть зара важко уявити, що у людей була можливість в середині 2000-х грати в повноцінну GTA сидячи на лавочці під небом, дихаючи свіжим повітрям. На PSP існує багато прекрасних ігор, ось мій топ: GTA:VCS, GTA:LCS, Motorstorm: Arctic Edge, NFS: Carbon, FIFA 2014, Flatout…

Під кінець 2013 року я купив свій перший смартфон – Fly IQ446, обрав його, бо у мого друга був такий самий. Тоді всі грали в Subway Surfers, Blocky Roads, Fruit Ninja, Vector, Temple Run, Jetpack Joyride, Traffic Racer, Piano Titles, GTA:SA, VC, LC і найобожнюваша гра моїх однокласників та моя – Minecraft, всю школу в майнкрафт грали і навіть зара раз в пів року залітаємо в майнкрафт і рубаємось, правда на ПК)
Коли в школі комусь купували телефон – в перший день користування на перервах всі обступали однокласника з новим телефоном і дивились як він грає в іграшки)

На день народження 2014 року я отримав ноутбук Lenovo G500 на i3 третього покоління, 4 озу, 1тб HDD та дискретною відеокартою amd 8750m. Пам’ятаю наче вчора, коли вибирали його, то на 500 чи 1000 гривень був такий же самий ноутбук, але без дискретної відеокарти, тому мені пропонували його, щоб зекономити кошти, але навіть не сильно розуміючи, я обрав дорожчий і зара розумію, що це був дуже правильний вибір, бо на інтегрованій відеокарті intel uhd graphics 4000 я б не грав, а страждав та мучився. Дискретна відеокарта була непогана на ті роки та гроші, вона давала мені можливість грати на мінімальних настройках World of Tanks, Sleeping Dogs, CS:GO, NFS MW 2012, GTA IV, Minecraft.

Звісно, що до ноутбука я купував навушники(китай ноунейм) та мишку – Logitech M185 Wireless, простенька та маленька мишка, але я до неї сильно звик та насолоджувався користуванням, пам’ятаю як в CS:GO набивши руку та реакцію – я на AWP DeathMatch картах був в топі по вбивствам та навіть декілька разів отримував повідомлення, що я використовую чіти для гри) Нажаль відео з тих часів немає(
У 2017 я докупив 8гб озу і вже мав загалом 12гб озу на ноутбуці, що дало мені можливість грати GTA5 на мінімалках та навіть в онлайні маючи більш менш адекватний FPS, також в той же час я придбав SteelSeries Rival 95, котра у мене є досі(майже 8 років) і я нею задоволений. Мишку від Логітеч віддав дідусеві, він нею користується і не має проблем.

На Миколая 2015 року я получив ігровий руль Genius Speed Wheel 6 MT, був малий і щасливий, але з часом зрозумів, що цей руль такий собі, бо поворот в кожну сторону по 90 градусів був, що дуже мало, як для ігрового руля, також велика мертва зона була, котра не давала мінімально управляти машиною в гонках, зразу різко повертала, тому швидко награвшись цим рулем, він був відправлений у шафу, подальше від ноутбука, раз в рік діставав та пробував насолодитись ним, але не дуже це виходило.

1

Початок 2017 року зустрів мене купівлею Samsung J7 2016, Бо Fly вже був старим та лагучим. Самсунг був практично ідеальним смартфоном, котрим я задоволений на 100%, ігри літали. Десь 1-2 роки до цього ми в школі з друзями відкрили для себе можливість грати локально майнкрафт, при чому це сталось випадково, коли однокласник роздавав інтернет іншому однокласнику і вони зайшли в майнкрафт і замітили “нову карту”, яка виявилась можливістю підключення до іншого гравця, тоді світ для нас перевернувся кардинально, прекрасні шкільні роки)

Мій старенький самсунг

Літом 2018 року я в ноутбук доклав SSD від Kingston на 128 гігабайт та був в шоці, від того, як віндовс загружався менше ніж за пів хвилини, бо раніше з HDD він грузився мінімум хвилини 4, я за цей час собі чай робив)
Також тоді ж були куплені безпровідні навушники Marshall Major 2 BT, котрі також були куплені по рекомендації друга, який давніше рекомендував телефон Fly. Навушниками користуюсь дотепер, батарею тримають, звук гарний, раз в ~2 роки міняю амбушури, із мінусів – сильно жмуть на вуха, особливо коли тільки почав ними користуватись – відчув це. Затримка в іграх мінімальна, я не відчував її.

1

Про існування PSP я не забував, але дві ПСП це крутіше, чим одна, тому я купив PSP GO за ~1200 гривень. Обрав саме її через наявність блютуза, вбудовані 16гб пам’яті, менший екран=більше PPI(плотність пікселів) на екрані, тому картинка краща, компактність і бажання спробувати щось нове. Флешка для псп на 16гб оригінальна коштувала як б.у. псп, а з алі китайська коштувала орієнтовно як 1/3 псп, тому вважав вигідною покупкою PSP GO. Також з появою другої ПСП у мене появлялась можливість грати ігри по локалці: Fifa, Motorstorm та навіть GTA, пам’ятаєте, я вище писав, що важко було уявити, що у тебе могла бути GTA прямо у кишені у 2000-х? У вас тоді була навіть можливість локальної гри в GTA VC та Liberty City на ПСП, в дитинстві таке було мрією)


1

Бог любить трійцю – сказав я і купив PS Vita, маю право вважати її самою ліпшою зі всіх ПСП, зара розкажу чому. Купуючи PS Vita ви отримуєте не тільки ПС віту з її класними іграми, а і повноцінну PSP з її іграми, емулятор ПСП на ПС віті прекрасно працює, я навіть можу грати ігри по локалці з ПС віта та ПСП, також чув, що багато інших емуляторів старіших консолей є на пс віта. Особисто я взяв її через NFS MW 2012 з відкритим світом, бо на смартфоні в цій же NFS виключно гонки були, відкритого світу не було.

Назбиравши трохи грошей я купив собі свій перший ПК на початку 2019 року: процесор Ryzen 1600x, 16 озу Kingston, SSD 480 m.2 Kingston, HDD WD 2тб та гаряча вишенька на торті – відеокарта AMD R9 390x(Asus Strix) після майнінгу. Над монітором довго не думав – простий Самсунг 24″ FHD, другим монітором служив старенький Belinea. Довго думав над клавіатурою, бо ноутбучна мембранна клавіатура з мінімальним ходом клавіш мені дуже подобалась і я не хотів міняти її на щось інше, тому рішив взяти Logitech K280e, прекрасно в ній все, крім верхніх F-клавіш, було незвично спочатку через відстань до них, але потім звикнулось. Клавіатура по ходу клавіш дуже схожа до ноутбучної, що мене радувало. Загалом ПК мені обійшовся в ~28.500 грн, що на той час було трішки більше ніж $1000.

1

Ближче до весни 2019 захотілось нового телефону, побачивши Самсунг М20 я відразу прийняв рішення купувати його, він для мене виглядав ідеальним по всьому, сканер пальця, великий екран, велика батарея. Пам’ятаю, як після школи з курткою в руках, з рюкзаком на спині під теплими весняними променями сонця йшов на нову пошту забирати свій новесенький смартфон). На великому екрані набагато зручніше стало грати Wot Blitz, GTAшки та загалом користуватись телефоном. В старі часи любив пограти в Piano Titles, класна гра, котра тренує реакцію. Якби не бракований тачскрін з яким прийшлось змирись, то він був би ідеальним для мене на 146%, але тачскрін бісив рідко, тому я з ним просидів 3 роки, на гарантійний ремонт дав його на останніх днях гарантії і мені повернули його зі словами, що все окей.

1

На початку осені я позичив у однокласника геймпад від PS4, яка у нього була та спробувавши геймпад в ПК іграх – я зрозумів, що це мені потрібно, віддав геймпад та відразу замовив його, якраз тоді була знижка і коштував він 1050 гривень. В цьому геймпаді та й в геймпадах в цілому мені подобається можливість контролю за силою повороту автомобіля або педалі газу, в ГТА5 мене дуже бісило, що машини дуже різко повертали чи газували, а геймпад розв’язує цю проблему та дає можливість насолодитись грою. Також геймпадом користувався в Spintires, NFS 2015 і сама моя любима гра – Assetto Corsa – автомобільний симулятор з величезною кількістю карт та автомобілів та великою кількістю настройок реалістичності управління авто та самим авто(підвіску регулювати, колеса).
Є бажання купити хороший ігровий руль, але жаба душить, коли бачу ціну)

1

Почавши багато грати в ГТА5 – мене сильніше і сильніше почали бісити розірвані кадри, а з вертикальною синхронізацією фпс часто блокувався на 30. Прийняв рішення купити третій монітор, але на 144 гц – Acer Nitro, також 24″ FHD. Тоді по-справжньому я відчув потужність свого ПК та насолоду від плавності в іграх та відсутньої потреби у вертикальній синхронізації, бо кадри не рвались, або рвались так мінімально, що це практично нереально було побачити.

Перед ковідом захотілось крутої клавіатури, бо я багато писав. Купив Logitech MX Keys, яка вона прекрасна – словами не передати, їй вже пішов 4 рік і вона ідеально працює. Чіткій хід клавіш, як у ноутбуків, менший хід ніж у старішої K280e, спочатку були трішки незвичні клавіші, через круглі вмятини для пальців, але за місяць звик. Інтелектуальні підсвітка, котра світиться, коли ти підносиш руки мене трохи здивувала, бо ніяких датчиків я не помічав на клавіатурі, таке відчуття, наче воно має якесь магнітне поле і відчуває приближення рук)
Зарядку без підсвітки тримає дуже довго, з підсвіткою декілька тижнів живе. В іграх затримки не відчував взагалі, ні я, ні друг який активно грав в CS:GO.


1

На початку 2022 знайшов iPhone 13 за хорошою ціною та взяв спробувати айфон, який всі хвалили. Купив через інтерес до чогось нового, бо Самсунг М20 все ще служив вірою та правдою, мінімальні підвисання були, батарея прекрасно тримала. На айфоні ігри грав мало, тому багато за нього писати не буду.

Айфончік

ПК прекрасно працював, але мені дечого не вистачало – потужнішої відеокарти, бо процесор AMD Ryzen 1600х в іграх був загружений на 60% максимум, а відеокарта AMD 390x завжди довбилась в 100% та зимою зігрівала мені кімнату, а літом робила сахару))
У перевіреної людини взяв 1080 Ti після майнінгу, поміняв термопасту та тепер маю холоднішу та потужнішу відеокарту, не топ, але надіюсь, що ГТА6 потягне)
Тепер в Assetto Corsa я маю мінімум 100 фпс на ультра настройках, а в GTA5 70-100 фпс. Залишилось поставити красиві шейдери у Minecraft 🙂

Моя 1080 Ti на тестах перед купівлею

Ну от якісь такий мій ігровий шлях та еволюція моїх девайсів на яких/з якими я ріс та грав ігри)
Дякую всім за увагу, старався передати всі потрібні деталі та емоції, які я получав від своїх геймерських та не дуже девайсів)


1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Олександр Янович
Олександр Янович 2024, 24 марта, 05:58
0

стаття хуита


IT Новости

Смотреть все