Найкращим проектом у рамках Social Incubator обрали “Безпечний туризм”

  • 19 июля, 12:20
  • 4146
  • 0

В Івано-Франківську закінчився перший SoftServe Social Incubator – інноваційна навчальна програма для реалізації соціальних ІТ-проектів.

Під час SoftServe Social Incubator семеро авторів проектів прослухали серію воркшопів з product- та project-менеджменту, маркетингу, фандрейзингу та технічних аспектів реалізації проектів.

За підсумками навчання учасники підготували оновлені презентації та плани реалізації своїх проектів і захистили їх перед журі, до складу якого увійшли Lyubomyr Khodak, керівник розробницького центру компанії SoftServe в Івано-Франківську, Ігор Попадюк, керівник управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради, Maryana Ozorovych, директорка Івано-Франківського ІТ Кластеру, Alina Tokmylenko, директорка з розвитку платформи «Тепле місто».

Найкращим журі обрало проект Святослав Найда «Безпечний туризм». Він має на меті побудову технологічної інформаційно-комунікаційної системи в Карпатах, яка поєднуватиме радіо-зв’язок, GPS-навігацію та інформаційні технології. Вона складатиметься з мобільного застосунку та сайту, які допомагатимуть правильно вибрати та прокласти маршрут, підібрати спорядження та провізію. А також інформуватимуть про погодні умови, попереджатимуть про можливі небезпеки та при потребі допоможуть покликати на допомогу.

Переможець отримав грант у сумі 25 000 гривень від Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe як стартовий капітал на реалізацію свого проекту.

Найкращим проектом у рамках Social Incubator обрали “Безпечний туризм”

«У мене є багаторічний досвід походів в гори та роботи у туристичних організаціях, звідти я знаю, що система безпеки в Карпатах не налагоджена. Більше того, під час одного зі своїх зимових походів ми з другом заблукали і опинились за крок від смерті. Тому із власного досвіду знаю, наскільки небезпечними є гори для непідготовленого туриста. Я захотів це змінити і мої колеги з ГО «Клуб Радіоаматорів «Зелена Хвиля» мене підтримали, тож ми самоорганізувалися та розробили низку заходів, щоб зробити туризм у Карпатах більш безпечним, привабливим та інформативним. Однак нам не вистачало знань з проектного менеджменту, щоб втілити наші ідеї у життя. Саме це мені дала участь у SoftServe Social Incubator. За результатами навчання ми розробили покроковий план реалізації проекту та залучення інвестицій. Розраховуємо, що тестовий варіант системи запрацює вже цього року», – зазначає Святослав Найда.

SoftServe Social Incubator успішно закінчили також такі проекти:

  1. Urban Space Radio — медіа про міста, і людей, що живуть у ньому. Проект платформи Тепле Місто, інтегрований у простори громадських ресторанів Urban Space.
  2. Мобільний та веб-застосунок для інформування жителів міста про актуальні події та громадські об’єкти в режимі реального часу та з прив’язкою до локації.
  3. Впровадження технологій мобільного навчання та доповненої реальності під час вивчення хімії в закладах середньої освіти.
  4. Проект «Година Благодійності» для допомоги важкохворим дітям.
  5. Розвиток лабораторії для реалізації проектів з інтернету речей для студентів і викладачів Університету Короля Данила.
  6. Платформа для обміну між тими, у кого є одяг/предмети побуту, які вони готові віддати, і родинами/соціальними установами/благодійними фондами, які цього потребують.

За інформацією http://it-cluster.if.ua/.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все