Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

  • 12 января, 12:23
  • 7651
  • 0

Нейромережі можуть значно полегшити робочий процес з візуальним контентом. У цій статті  зібрано 10 сервісів заснованих на нейромережах для створення та обробки зображень. Усі вони безкоштовні, проте декотрі пропонують додаткові можливості за окрему плату.

This Person Does Not Exist

Співробітник Uber Філіп Ван створив сервіс, що генерує людські обличчя. Він працює на основі генеративної нейромережі StyleGAN від Nvidia.

Фото людських облич генерується автоматично на основі мільйонів оброблених зображень. Система аналізує їх та створює загальний образ. Кожного разу, коли ви оновлюєте сторінку, з’являється нове обличчя. Ви можете гадати, що ви десь бачили цю людину, але насправді її не існує. Цей сервіс – широке поле для тих, кому потрібні фейкові фото для відгуків або тих, хто боїться порушити авторські права при використанні фотографій реальних людей.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

У більшості випадків нейромережа показує дійсно якісні фото. Звичайно, трапляються проблеми – наприклад, розмитий фрагмент шкіри або додавання зайвого фрагменту на фотозображення, що приводить до спотворення.

Nvidia InPainting

Корпорація Nvidia, що розробляє графічні процесори, створила свій власний сервіс для ретушування зображень. У нього можна завантажити будь-яку картинку та виправити її за допомогою «розумного» пензлика.

Нейромережа здатна непомітно видаляти різні деталі з фотозображень. Обробка зображень займає декілька секунд: потрібно лише завантажити вибрані фото, замалювати деталі, які вам не потрібні та натиснути на кнопку «Apply Model».

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

На обробку цього фото витрачено 3 секунди. Нейромережа показує вихідне зображення та те, яке вийшло у вас – це можна сказати, обидва варіанти.

AutoDraw

Це графічний редактор від Google. Він допомагає створювати хороші ілюстрації тим, хто не вміє малювати. Сервіс був представлений у рамках проекту AI Experiments та відкритий восени 2016 року.

Зовнішньо нейромережа схожа на простий графічний редактор. У сервісі можна:

  1. обрати три формати зображення – одне горизонтальне і два вертикальних;
  2. просто малювати, як олівцем у Paint;
  3. створювати фігури – кола, трикутники та чотирикутники;
  4. писати текст будь-яким з 14 шрифтів, вибираючи розмір літер від 8 до 96;
  5. заливати кольором фігури, зображення, фон, змінювати кольори будь-яких елементів;
  6. переміщати та масштабувати об’єкти на малюнку.

Найголовніша функція сервісу – створення красивих та приємних малюнків на основі каракулів. Достатньо приблизно намалювати об’єкт, та мережа покаже зверху невеличкі іконки зображень. Клацніть на будь-яку з них, аби каракулі перетворились у виразний малюнок.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Якщо ви будете працювати з AutoDraw, врахуйте те, що у нейромережі своєрідне сприйняття каракулів. Іноді вона не може визначити, що зображено та пропонує невдалі ілюстрації до посту.

Smart Sketch

Ще один сервіс, що демонструє роботу нейромережі GauGAN від Nvidia. Модель нейромережі назвали на честь художника Поля Гогена (Eugène Henri Paul Gauguin). Сам же сервіс перетворює схематичні змалювання у красиві пейзажі, використовуючи результати обробки понад 1 млн фото, отриманих від Flickr.

Аби отримати пейзаж, можна схематично намалювати його. У демо версії Nvidia для цього є все необхідне – можна вибрати пензлі для трави, пагорба, каміння, дерев та інших елементів. Якщо ви знаєте англійську мову хоча б на базовому рівні, проблем з розумінням не виникне.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Так виглядає результат роботи нейромережі: дитячий малюнок перетворився у доволі непоганий пейзаж.

Looka

Сервіс генерує логотипи, виходячи з інформації про вашу компанію. У роботі він використовує алгоритми Tensor Flow від Google.

Аби отримати декілька варіантів логотипів, потрібно розповісти нейромережі про те, чим компанія займається та які рішення вам подобаються. А саме:

  1. вказати сферу діяльності;
  2. вибрати 5 чи більше логотипів, котрі вам подобаються з запропонованих;
  3. обрати 2 набору кольорів;
  4. обрати 3 конкретних кольори для логотипа;
  5. вказати назву компанії та слоган або ж УТП;
  6. обрати до 5 символів, що характеризують вашу компанію.

Після цього нейромережа згенерує 12 варіантів, засновуючись на аналізі реально існуючих логотипів та інформації, котру ви надали нейромережі.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Такі варіанти логотипів згенерувала нейромережа для нашого сату

DeepArt

Сервіс змінює стиль зображення на той, який ви обрали самостійно. До прикладу, можна створити абстракцію з нормального фотозображення або ж перетворити портрет у дещо футуристичне, зробити крутий контент для соцмереж або отримати унікальні ілюстрації на сайт.

Аби нейромережа правильно запрацювала, завантажте зображення, яке ви хочете змінити, та оберіть стиль, котрий вам потрібний. Потім укажіть вашу електронну адресу. Через велику чергу обробка зображень може тривати від 2 до 3 хвилин до години.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Нейромережа наклала одне зображення на інше: зліва – результат, посередині – картинка, а з правого боку – обраний стиль.


RemoveBg

Це нейромережа від компанії Product Hunt видаляє фон із зображень за 5 секунд. У компанії розповіли, що використовують штучний інтелект та декілька додаткових алгоритмів, проте не розкрили які саме технології допомагають обробляти ілюстрації.

Раніше сервіс працював лише з фотографіями, на яких є люди. Наразі автоматично розпізнає будь-які об’єкти на передньому плані та забирає фон позаду них. Просто завантажте зображення та отримайте готову ілюстрацію без фону: обробка займає 3-4 сек.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Так виглядає результат обробки

В цьому ж сервісі отримане зображення можна редагувати. Наприклад, стерти його частину, обрати колір фону або ж завантажити свій, відновити певну частину фона.

Reflect

Сервіс створений на основі генеративної мережі. Він уміє заміняти обличчя на фотографіях. Нейромережа не просто замінює обличчя на фото, але зберігає вираз обличчя, його колір та інші характеристики.

Аби обробити зображення, потрібно просто завантажити його або обрати щось цікаве з галереї сервісу. Там є навіть меми та образи героїв відеоігор, популярних мультфільмів, тощо. Потім оберіть обличчя, котрі ви хочете змінити та оберіть для кожного унікальний образ із запропонованих або завантажте своє зображення. Знімки вийдуть доволі реалістичними.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Прощай, Дейнеріс, привіт Джонні Депп!


У планах сервісу навчити нейромережу не лише замінити обличчя на фото, але і тіло разом з обличчями на відео. Поки що він генерує зображення з водяним знаком. Аби забрати його, зареєструйтесь та запросіть 5 друзів по реферальному посиланні. Тоді ви зможете завантажувати готові ілюстрації без водяних марок.

Ostagram

Нейромережа, вміє розмальовувати зображення у кольори інших ілюстрацій. Ostagram дуже схожа на DeepArt та Instapainting, але у неї дещо інший принцип роботи. Вона оформлює вихідне зображення не у стилі вибраної картини, а в її кольорах. Аби почати обробку, потрібно просто завантажувати або обрати потрібне вам зображення, звідки можна взяти кольорову гамму.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Ось так гарно може бути, якщо з’єднати два різних зображення.


Основний функціонал сервісу безкоштовний, решта – частково безкоштовна. Без грошей можна отримувати готові ілюстрації у розширенні максимум 600 пікселів по ширині. По-перше, у нас є Let’s Enhance, а по-друге, можна оплатити послуги сервісу. Розмір зображення у версії Premium – до 700 пікселів, у версії HD – до 1 200 пікселів.

Convolutional Network

Цей сервіс створений вченим з Ноттингемского університету. У якості основи вони використовували надточну нейромережу, що використовуються для розпізнання об’єктів. Сервіс вміє робити 3D-моделі обличчя на прикладі лише одного фото.

Аби почати обробку фото, достатньо сфотографувати або ж завантажити потрібне зображення та пройти перевірку на «робота». Аби результат був нормальним, творці нейромережі рекомендують обрати фото великим планом без зайвих деталей.

Обробка тут займає 3-4 сек., а сам же результат можна «відчути» мишкою або ж завантажити у форматі .obj.

Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій засновані на роботі нейромереж

Так виглядає 3D-маска обличчя актора Аарона Джексона – цілком реалістично 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все