Книги які має прочитати кожен дизайнер: Дональд Норман, Ерік Шпікерманн, Ден Роем + 2 інших. Частина 1

  • 16 декабря, 13:03
  • 4856
  • 0

Гарних книжок має бути багато, а коли вони ще й корисні – це просто чудово, чи не так? Пропонуємо вам чергову класну підбірку корисностей. Цього разу мова піде про книжки, які ви, як дизайнер(ка) точно маєте прочитати.

1. Дизайн звичних речей. Дональд Норман

Якщо ви працюєте над створенням речей, які нас оточують – від дверей і духовок до прасувальних дощок і автомобілів – одна з дизайнерських «біблій» до ваших послуг.

Колишній віце-президент компанії Apple Дональд Норман, якого Business Week назвав «одним з найвпливовіших дизайнерів в світі», розповідає про те, як зробити звичні речі зручними. З книги ви дізнаєтеся, як створюється інтуїтивний дизайн, що подобається людям.

2. Про шрифти. Ерік Шпікерманн

Шрифт – це мова, що з’єднує автора і читача. Він супроводжує нас скрізь: на упаковках продуктів, вивісках, екранах телевізорів і смартфонів. Німецький дизайнер Ерік Шпікерманн навчить вас розбиратися в тонкощах типографіки. Ви навчитеся розуміти їх і вибирати потрібний – для своїх цілей.

3. Тепер ви це бачите. Майкл Бейрут

Бейрут досконало розкриває професійні секрети, щоб показати, як дизайн функціонує в реальному світі. До книги увійшло понад 50 есе, створених за останнє десятиліття – що охоплюють тематику від історії дизайну до дизайнерських містифікацій і секретів розробки логотипу для президентської кампанії Хілларі Клінтон.

Дух оптимізму і цікавинки в цих есе захоплять і надихнуть будь-яку людину, чия професія пов’язана з творчістю.

4. Візуальне мислення. Ден Роем

Як «продавати» свої ідеї за допомогою візуальних образів? Ден Роем – має науковий ступінь в галузі образотворчого мистецтва та біології, автор двох світових бестселерів «Візуальне мислення. Як “продавати” свої ідеї за допомогою візуальних образів» і «Практика візуального мислення. Оригінальний метод вирішення складних проблем ». Перша – визнана кращою інноваційної книгою року і займає 5-е місце в топі продажів Амазону в категорії бізнес-літератури. Ну ви вже зрозуміли чому її варто почитати, так?

5. Слово дизайнеру. Сара Бейдер

Ця збірка складається з цитат близько сотні “світлих голів” зі світу графічного дизайну. Ви зможете знайти відповіді на багато питань: про те, як зібрати команду, знайти наставника, вибрати творчу стратегію, коли краще творити і де шукати натхнення. Це видання обов’язково надихне кожного, кому цікаві думки людей, що створили і трансформують сучасне візуальне мистецтво.

По матеріалам designtalk.club


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все