Отримала 5 відмов і 2 офери. Світчерка знайшла першу роботу в IT-компанії за два тижні

  • 15 ноября, 07:01
  • 4440
  • 0

Отримала 5 відмов і 2 офери. Світчерка знайшла першу роботу в IT-компанії за два тижні

Діана більш як 10 років працювала у сфері туризму, а потім вирішила перейти в ІТ

Хоча українські розробники скаржаться на важку ситуацію на ринку IT (особливо для початківців і світчерів), деяким усе ж вдається отримати омріяний офер. Так, кандидатка понад 10 років працювала у сфері туризму, а потім вирішила перейти в іншу. Від дати надсилання резюме до офера від IT-компанії минуло трохи більш як два тижні.

Рекрутерка Діана Сироткіна розповіла, що надіслала перше резюме 18 жовтня, а 3 листопада підтвердила офер. «Було б швидше, але з моїх причин трішки розтягувалися рекрутмент-етапи», – написала вона в LinkedIn.

Спеціалістка уточнила, що надіслала вісім резюме, додатково три рекрутери сконтактувалися з нею в LinkedIn. Вона додала, що це ще раз довело користь від просування особистого бренду та написання корисних статей.

«Для кожного резюме писала персоналізований CL, попередньо прочитавши про компанію та її цінності. Додатково писала по деяких позиціях рекрутерам у LinkedIn», – зазначила вона.

Читайте також: Має великі цілі в IT. Розробнику запропонували офер, але він відмовився

Були відмови…

У результаті рекрутерка отримала п’ять відмов, у яких їй добре пояснили, що шукали більш досвіченого кандидата, який буде повністю автономним або будуватиме рекрутмент-процеси з нуля.

…але й не обійшлося без запрошень на співбесіди

Кандидатка також отримала запрошення на первинне інтерв’ю від трьох компаній. Однак від одного вона відразу відмовилася, бо хотіла займатися лише рекрутментом, а не позицію HR Generalist. Також перед одним з інтерв’ю їй треба було виконати тестове, «абсолютно адекватне та зрозуміле».

Кандидатка детально пояснила, як проходив пошук роботи

Діана написала, що на наступний етап пройшла в обох компаніях: на одну позицію це було фінальне інтерв’ю, на іншу – технічне інтерв’ю на 1,5 год з керівником рекрутмент-команди та рекрутером. А після технічного інтерв’ю було також фінальне.

«За кілька днів я отримала два класні офери, але все ж обрала ту компанію, яка була в моїй стратегії пошуку роботи на першому місці», – підсумувала Діана.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про програміста-початівця, який відмовився від роботи через низьку зарплату. Він вважає, що $400 замало для розробника, що знає дві мови. Його не переконав навіть обіцяний перегляд зарплати за пів року.

Курс Frontend. Онлайн курс з працевлаштуванням, ставай суперніндзя, який може з нуля створити сайт. Ознайомитись з курсом LinkedInпошук роботирекрутмент


Теги: робота
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все